De Lie kan het ook met één been, maar: 'Ik sprint liever met twee benen' Wielrennen
Wielrennen

De Lie kan het ook met één been, maar: 'Ik sprint liever met twee benen'

De Lie kan het ook met één been, maar: 'Ik sprint liever met twee benen'

Arnaud De Lie is de laatste weken op dreef en hij toonde zondag in de Famenne Ardenne Classic wederom zijn brute kracht. Zijn aanzet in de sprint was dermate sterk dat hij met zijn linkervoet uit het klikpedaal schoot. Het deerde de jonge Belg echter niet, want hij bleef op één been onder meer Kaden Groves nipt voor.

De Lie was net als de commentatoren en kijkers even beduusd van de bizarre finish. 'Ik sprint liever met twee benen tot de aankomst', blikt hij lachend terug op het incident. 'Mijn schoenplaatje brak af en ik verloor mijn pedaal. Ik ben blij dat ik nog gewonnen heb, want ik had wel een beetje depressief geweest als ik daardoor verloren zou hebben', vervolgt De Lie het flashinterview.

Uiteindelijk liep het voor De Lie goed af, maar het had geen meter eerder mis moeten gaan. 'Ik had geluk dat het op vijftig meter van de finish gebeurde en niet op honderd meter. Ik was een beetje in paniek, maar ik ben blij dat ik kan winnen in eigen regio. Een heel speciale zege', besluit De Lie, die donderdag ook het Circuit Franco-Belge won. September is sowieso een succesvolle maand voor de Waal. Zo won hij eerder in Quebec voor het eerst in de WorldTour.

2023-editie niet snel vergeten

De laatste meters van De Lie waren niet het enige opmerkelijke in de Famenne Ardenne Classic. Zo stak een paar kilometer eerder een geparkeerde auto de weg over, vlak achter de kopgroep en nipt voor het peloton. Gelukkig wisten de renners de auto te ontwijken.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news