De Lie met vijfde zege opnieuw belangrijk voor Lotto Soudal: 'Heb het hier supergoed' Wielrennen
Wielrennen

De Lie met vijfde zege opnieuw belangrijk voor Lotto Soudal: 'Heb het hier supergoed'

De Lie met vijfde zege opnieuw belangrijk voor Lotto Soudal: 'Heb het hier supergoed'

Arnaud De Lie blijft maar indruk maken in zijn eerste jaar als professional. De coureur van Lotto Soudal was zaterdag overtuigend de beste in de Heistse Pijl en boekte daarmee alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen. Met Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish versloeg hij niet de minste namen.

De Heistse Pijl kende een vermakelijke slotfase, waarin de Heistseberg – vlak voor de slotkilometer – een cruciale rol speelde. Op de korte helling trokken Piet Allegaert, Nizzolo en De Lie hard door en sloegen een gat op onder andere Cavendish. Hoewel de Brit en verschillende andere renners terugkeerden in het wiel, waren ze te laat om Nizzolo en De Lie te stoppen. De laatste was met sprekend gemak Nizzolo te snel af.

De Lie: 'Het is niet eenvoudig om een wedstrijd te winnen'

‘Het was ongelofelijk’, trapt een gelukkige De Lie het flashinterview af. ‘De ploeg voerde het plan vandaag perfect uit. Het plan was om de kasseihelling vooraan te zitten en ik zat uiteindelijk in een toppositie. Daarna ging ik mee met de aanval van Allegaert; ook Nizzolo was mee. Ik nam daarna mijn verantwoordelijkheid. Vervolgens begon Nizzolo de sprint uit mijn wiel.’ De Lie kon de Italiaanse sprinter echter vrij eenvoudig overvleugelen. ‘Ik volgde hem om vervolgens de sprint te winnen, het is ongelofelijk: twee op twee, doelt De Lie op de Marcel Kint Classic, die hij 29 mei won.

Hoewel de Marcel Kint Classic en de Heistse Pijl misschien niet de grootste koersen zijn om te winnen, hecht De Lie er veel van waarde aan, zeker ook gezien de namen die hij zaterdag klopte in de Heistse Pijl. ‘Voor mij is iedere koers belangrijk en ik kom steeds aan de start met de ambitie om te winnen. Het is niet eenvoudig om een wedstrijd te winnen en daarom ben ik enorm blij dat ik ook deze wedstrijd op mijn palmares kan zetten. Dat ik samen met topsprinters als Nizzolo en Cavendish op het podium sta, is gewoon ongelooflijk.’

'Waarom kijken naar een andere plek? Ik heb het hier supergoed'

Arnaud De Lie

Op de laatste passage van de Heistseberg werd er onder meer aangevallen door Davide Ballerini. De Lie hield echter zijn hoofd koel, maar reageerde attent toen Cofidis aanviel. ‘Toen ik de Cofidis-aanval zag, volgde ik gewoon, want ik wil winnen. Als ik niet had gevolgd, was het heel lastig geworden om te winnen’, legt hij uit. Met twee zeges achter elkaar en verschillende andere ereplaatsen kan gesteld worden dat De Lie in een geweldige conditie verkeert. ‘Jazeker, ik ben superblij met de conditie en ook met de teamprestatie vandaag’, glundert de jonge klassiek renner en sprinter.

De Lie werd ook gevraagd naar zijn contract bij Lotto Soudal. Buiten dat het contract van de Belg nog doorloopt tot en met 2023, wil de jonge renner ook zeker niet ergens anders heen, al is een opwaardering van het contract misschien wel op zijn plek, gezien de sterke prestaties van De Lie. Hij haalt immers belangrijke punten voor de ploeg binnen in hun strijd tegen degradatie uit de WorldTour. ‘De ploeg heeft veel vertrouwen in mij. Dat is het belangrijkste voor een wielrenner. Ook Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Cedric Beullens en Sebastian Grignard doen altijd mooi werk voor mij. Waarom kijken naar een andere plek? Ik heb het hier supergoed’, aldus De Lie, die naar eigen zeggen in gesprek is met zijn ploeg over een nieuw contract: ‘Ik ben nog niet zeker, maar ik denk dat het voor twee of drie jaar wordt.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws