Mark Cavendish kent winnaar De Lie niet: 'Wat is zijn naam? De Lie? De Bie?' Wielrennen
Wielrennen

Mark Cavendish kent winnaar De Lie niet: 'Wat is zijn naam? De Lie? De Bie?'

Mark Cavendish kent winnaar De Lie niet: 'Wat is zijn naam? De Lie? De Bie?'

Mark Cavendish spurtte zaterdag naar de derde plaats in de Heistse Pijl, de overwinning ging naar Arnaud De Lie. Cavendish bleek na afloop nog niet helemaal bekend met het Belgische toptalent. ‘Wat is zijn naam trouwens?’

Cavendish verloor op de laatste passage van de Heistse Berg de aansluiting met Piet Allegaert, Giacomo Nizzolo en De Lie. Hoewel de Brit in de slotkilometer terugkeerde, had hij problemen met zijn ketting. Ondanks de haperende ketting kon de sprinter nog naar een derde plek sprinten. ‘Een beetje teleurstellend die derde plaats’, vertelt Cavendish na afloop aan Sporza.

‘De jongens werkten de hele dag hard om zeker in de laatste ronde vooraan te zitten’, vervolgt de renner van Quick Step-Alpha Vinyl. Waar Cavendish de Heistseberg bij de voorhoede van het peloton overkwam, liet materiaalpech de Brit bijna helemaal kansloos. ‘In de afdaling van de Heistse Berg kwam mijn ketting los, dat is niet de eerste keer dat dat gebeurt dit jaar. Ik probeerde nog wel aan te klampen en zo veel mogelijk plaatsen goed te maken, maar dat is altijd moeilijk als er een sprint aankomt’, weet Cavendish uit ervaring,

Uiteindelijk won De Lie in de sprint met sprekend gemak, en hoewel de Belg dit jaar al een aardige naam voor zichzelf maakt, was dat Cavendish nog ontgaan. ‘Wat is zijn naam trouwens? De Lie? De Bie? Hij is wel erg snel.’ De naam De Lie zal Cavendish niet meer zo snel vergeten na de Heistse Pijl.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws