De Lie vindt bevestiging met winst in Valencia: 'Toont aan dat ik een mooie stap heb gezet' Wielrennen
Wielrennen

De Lie vindt bevestiging met winst in Valencia: 'Toont aan dat ik een mooie stap heb gezet'

De Lie vindt bevestiging met winst in Valencia: 'Toont aan dat ik een mooie stap heb gezet'

Arnaud De Lie is het seizoen uitstekend begonnen. De jonge Belg van Lotto-Dstny won zondag de Europese seizoensopener Classica Comunitat Valenciana in de sprint van een uitgedund peloton. ‘Dat ik op de lange klim kon volgen toont aan dat ik een mooie stap vooruit heb gezet.’

Hoewel de koers beslist werd in een sprint, was het allesbehalve een gemakkelijke koers. Zo zat er een lange beklimming in het twee deel van de wedstrijd. De Lie hield echter stand en zag zijn ploegmaten ook sterk rijden. ‘De lange beklimming in volle finale maakte het niet gemakkelijk maar voor ons was het een droomscenario. Brent Van Moer zat in de kopgroep en in het peloton toonden we ons de sterkste ploeg van de wedstrijd’, is De Lie lovend in een reactie op de ploegsite.

Vooral in de laatste tien kilometers toonde Lotto-Dstny zich sterk. ‘In de laatste kilometers hebben we het perfect gedaan en de verschillende aanvallen gepareerd. We bewaarden de controle en daarna was het aan mij om te sprinten.’ De Lie nam zijn verantwoordelijkheid en verschalkte zijn concurrenten overtuigend. ‘Ik ben dan ook blij dat ik mijn ploegmakkers kan belonen met de eerste winst van het seizoen.’

De overwinning in Valencia is voor De Lie een bevestiging van een goede winter. ‘Uiteraard is deze overwinning belangrijk voor mij na een winter waarin ik hard heb gewerkt om er meteen te staan. Dat ik op de lange klim kon volgen toont aan dat ik een mooie stap vooruit heb gezet. Deze overwinning is alvast een mooi begin, maar smaakt uiteraard naar meer’, besluit De Lie ambitieus.

De Lie heeft mooie koersen op voorlopige programma staan

De 20-jarige Belg stormde vorig jaar het profpeloton in met negen overwinningen, waaronder de Volta Limburg Classic. Dit jaar zal De Lie meer koersen in de WorldTour rijden. Zo staan onder meer Parijs-Nice, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix op zijn voorlopige programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws