Van Aert kritisch na verlies tegen Van der Poel: 'Baal van mijn tactiek' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert kritisch na verlies tegen Van der Poel: 'Baal van mijn tactiek'

Van Aert kritisch na verlies tegen Van der Poel: 'Baal van mijn tactiek'

Waar Wout van Aert in de vorige crossen de overhand had op Mathieu van der Poel, waren de rollen in de Wereldbeker van Benidorm omgedraaid. De renner van Jumbo-Visma moest het afleggen tegen de Nederlander in de sprint. ‘Ik ben blij dat ik niet viel in de sprint, maar vooral ook teleurgesteld dat ik niet win.’

Van Aert en Van der Poel hielden elkaar als zo vaak lang in evenwicht, waardoor een sprint uitsluitsel moest brengen. Van der Poel begon de eindsprint uiteindelijk als eerste, dat bleek doorslaggevend. ‘Ik wist dat de koppositie cruciaal was voor de zege’, blikt Van Aert in het flashinterview terug.

Van Aert lette te veel op Van der Poel en te weinig op z'n snelheid

In de slotronde maakte de Belg naar eigen zeggen een fout. ‘Ik baal ook van mijn tactiek. Ik moest in de laatste ronde all in gaan tot in het laatste park en daar dan de leiding behouden. Maar nu was ik vooral gefocust om vooraan te blijven in plaats van het tempo hoog te houden. Hij kwam mij voorbij in het park en dat kon ik niet meer goed maken', sluit een teleurgestelde Van Aert af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws