De Lie werd in slot Brugge-De Panne opgehouden door Ackermann: 'De finale was echt gek' Wielrennen
Wielrennen

De Lie werd in slot Brugge-De Panne opgehouden door Ackermann: 'De finale was echt gek'

De Lie werd in slot Brugge-De Panne opgehouden door Ackermann: 'De finale was echt gek'

De pas 20-jarige Arnaud De Lie eindigde woensdag op een achtste plaats in de Minerva Classic Brugge-De Panne. De sprinter van Lotto Soudal zat in de finale goed gepositioneerd, maar moest mede door een valpartij van Pascal Ackermann passen in de strijd om de overwinning. Dat de Duitse sprinter van UAE Team Emirates tegen de grond ging, leek geen toeval. De finale werd gekenmerkt door veel gevaar en een aantal incidenten.

Dat merkte ook De Lie na afloop van de koers op. De Belg wist begin maart nog zijn tweede zege van het seizoen te noteren in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, maar werd woensdag geconfronteerd met een ijzersterk deelnemersveld. Waar zijn landgenoot Tim Merlier de overwinning greep, waren de overige podiumplaatsen weggelegd voor Dylan Groenewegen en Nacer Bouhanni. Toch was van een onstapnnen sprint geen sprake, want in de laatste twintig kilometer werd de koers ontsierd door valpartijen, waar zelfs een seinaangever hard werd aangereden door een renner van Movistar Team (Max Kanter).

Zelf kwam De Lie na een chaotische finale niet verder dan een achtste plaats. 'Het was een vrij rustige dag zonder veel wind, maar de finale was echt gek. Mijn teamgenoten hebben geweldig werk geleverd door me vooraan te houden in de finale, totdat ik werd opgehouden door een crash van Ackermann. Ik weet niet precies wat daar is gebeurd. Ik bleef rustig en Rüdiger (Selig, red.) bracht me in de laatste kilometer terug. Ik lanceerde mijn sprint van ver, in de hoop dat de weg vrijkwam. Dat deed het niet echt, maar al met al moet ik blij zijn met deze achtste plek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws