De rappe mannen voelen zich goed en blikken vooruit op eerste sprintersmogelijkheid in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

De rappe mannen voelen zich goed en blikken vooruit op eerste sprintersmogelijkheid in Giro d'Italia

De rappe mannen voelen zich goed en blikken vooruit op eerste sprintersmogelijkheid in Giro d'Italia

Op zondag 7 mei 2023 staat de eerste echte rit in lijn van de Giro d'Italia op het programma! De 202 kilometer lange rit kent Teramo en San Salvo als respectievelijk start- en finishplaats en lijkt een kolfje naar de hand van de vlugge jongens in het peloton. Tegenover de camera van Cycling Pro Net keken de dienstdoende sprinters alvast vooruit.

Pedersen 'baalde' van twaalfde plek in tijdrit

Mads Pedersen behoort tot de ultieme topfavorieten om te triomferen in de straten van San Salvo, temeer omdat hij met zijn twaalfde plaats in de door Remco Evenepoel gewonnen openingstijdrit blijk gaf van een goede vorm. 'De benen en de vorm zijn er zeker. De tijdrit ging erg lekker. Het is jammer dat ik geen tiende werd. Dan had ik namelijk nog wat punten meegesnoept voor het puntenklassement. Maar het is wat het is. Ik focus me nu volledig op deze eerste sprintersrit', aldus Pedersen, die daarbij nog aangeeft dat hij niet meer bezig is met de roze trui, maar enkel met het winnen van etappes en het puntenklassement.

Groves zegt in goeden doen te zijn

Kaden Groves stelde in het begin van het seizoen al meermaals zijn goede benen tentoon. Mede daarom is de Australiër ook één van de topfavorieten om er met de zege vandoor te gaan. De sprinter van Alpecin-Deceuninck zegt zich bijzonder goed te voelen en helemaal klaar te zijn voor de eerste sprintmogelijkheid. 'Iedereen is nog fris. Het is dus moeilijk om te zeggen wie de belangrijkste tegenstanders zullen zijn. Maar ik denk dat Mads Pedersen en Fernando Gaviria sowieso voorin eindigen. Verder verwacht ik ook veel van de Italiaanse thuisrijders, zoals Simone Consonni en Alberto Dainese', aldus de welbespraakt Groves, die meegeeft dat zijn ploeg sowieso een handje gaat toe steken om de eventuele vlucht van de dag te controleren.

Cavendish verwacht een eventuele coup op de klimmetje

Mark Cavendish won al zestien etappes in de Giro. De Brit van Astana Qazaqstan Team lijkt erg gemotiveerd om daar een zeventiende overwinning aan toe te voegen. 'Normaal gesproken wordt dit een sprintersetappe. Maar tegenwoordig heb je goed klimmende sprinters die hun ploegen op een col stevig laten doortrekken om de pure sprinters te lossen. Wie weet gebeurt dat vandaag ook wel', refereert de 'Manx Missile' aan de Silvi Paese (4,2 kilometer aan 5,4 procent) en de Ripa Teatrina (1,9 kilometer aan 5,8 procent).

Ackermann hoopt dat pech hem geen parten speelt en hij zijn goede vorm kan tentoonstellen

Pascal Ackermann kent nog niet het beste seizoen uit zijn carrière. Toch behoort de sympathieke Duitser alleszins tot de belangrijkste gegadigden om te winnen in San Salvo. Vooral de verwachte tegenwind in de laatste kilometer lijkt de UAE Team Emirates-sprinter in zijn voordeel te werken. 'Ik ga enorm gemotiveerd van start. Ik hoop dat ik kan laten zien dat ik nog altijd in staat ben om wedstrijden te winnen. Dit jaar heb ik al vaak op een belangrijk of cruciaal moment lek gereden. Daar baal ik wel van. Hopelijk kan ik vandaag laten zien dat ik in goeden doen ben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws