🎥 De sfeer zit er lekker in bij Jumbo-Visma! Roglic jubelt en spuit Ganna nat, Gesink juicht voor Kuss Wielrennen
Wielrennen

🎥 De sfeer zit er lekker in bij Jumbo-Visma! Roglic jubelt en spuit Ganna nat, Gesink juicht voor Kuss

🎥 De sfeer zit er lekker in bij Jumbo-Visma! Roglic jubelt en spuit Ganna nat, Gesink juicht voor Kuss

Het gaat Jumbo-Visma voor de wind in de Vuelta a España en dat mag iedereen weten. De Nederlandse ploeg won deze ronde al een bergrit met Sepp Kuss, die zaterdag in de achtste etappe de rode trui pakte. Primoz Roglic bekroonde het feestje met een rode trui. De Sloveen was na afloop opvallend uitgelaten.

Roglic, die normaliter zijn fietscomputer uitzet, rustig naar de tent rijdt en daarna in het flash interview zegt dat het lekker ging, was nu door het dolle. Hij kwam juichend over de streep en vierde het feestje vervolgens met zijn teamgenoten. Kuss en Jonas Vingegaard finishten achter hem in dezelfde groep.

Dat het geen a-b-c'tje was, blijkt wel als de microfoon na de meet bij Roglic is en hij z'n ploegleider Grischa Niermann op het hart drukt dat de finale er heel anders uitzag dan vooraf was aangegeven door de ploeg. 'Jullie zeiden nog vijftig meter na de bocht, het was lijden op het vlakke!', horen we Roglic zeggen.

Lees verder onder de video!

Roglic spuit Ganna nat, Gesink kijkt naar Kuss

In het flash interview was Roglic ook al op dreef met enkele gevatte opmerkingen, alvorens hij door ging naar het podium. Daar haalde hij de prijs op voor de dagzege. Toen Filippo Ganna bij de achterblijvers langs het podium rolde, kreeg de Italiaan van INEOS Grenadiers een volle laag champagne over zich heen van de gierende dagwinnaar.

Na Roglic was het de beurt aan Kuss op het podium, want de Amerikaan is de nieuwe leider in de Vuelta. Dat hij geliefd is, hoorden we voor deze ronde al van meerdere mensen bij Jumbo-Visma, en Robert Gesink toonde het in levenden lijve. De routinier, die de hele dag op kop had gesleurd om dit mogelijk te maken, bleef bij het podium staan om de rode trui van Kuss te bejubelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws