Degradatiestrijd verder in Giro: Yates moet team lucht geven, Lotto en Israel mikken op sprinters Wielrennen
Wielrennen

Degradatiestrijd verder in Giro: Yates moet team lucht geven, Lotto en Israel mikken op sprinters

Degradatiestrijd verder in Giro: Yates moet team lucht geven, Lotto en Israel mikken op sprinters

De Giro d'Italia staat voor de deur, dus kunnen er ook voor de UCI World Ranking weer de nodige punten verdiend worden. Voor veel ploegen is er veel aangelegen om te scoren, zodat ze niet dreigen te degraderen voor komend seizoen. In de Leiderstrui bespreekt de stand voorafgaand.

De ploegen die op dit moment het meest behoefte hebben aan extra punten zijn Lotto Soudal en Israel-Premier Tech. De ploegen bezetten op dit moment respectievelijk de 20e en 19e plek in het opgetelde klassement over drie seizoenen. Israel Premier-Tech staat op dit moment bijna zo'n duizend punten achter op Team BikeExchange-Jayco, dat inmiddels op plek 18 staat. De Australische ploeg is inmiddels voorbijgestoken door Cofidis, dat met een derde plek van Simon Geschke in de Ronde van Romandië wat mooie punten wist te boeken.

Lees verder onder de afbeelding.

Degradatiestrijd verder in Giro: Yates moet team lucht geven, Lotto en Israel mikken op sprinters
Punten op basis van UCI World Ranking

BikeExchange met Yates, Israel en Lotto vechten in sprints

Inmiddels zijn de selecties van de degradatiekandidaten uit de WorldTour voor de Giro d'Italia allemaal bekend. BikeExchange heeft met Simon Yates een gouden troef in handen om een sloot punten binnen te hengelen. De Britse kopman van de ploeg is een van de topfavorieten als het gaat om het eindklassement, maar is tevens een van de enigen binnen zijn ploeg die in de ronde geacht mag worden te scoren. Dat kan een hoop extra druk opleveren.

Israel-Premier Tech en Lotto Soudal hebben geen uitgesproken klassementsman in dienst. Beide ploegen moeten het vooral hebben van hun sprinters als het gaat om de prestaties in de Giro. Giacomo Nizzolo moet het namens Israel gaan doen, terwijl Lotto Soudal de snelle Caleb Ewan in dienst heeft. Het zal de sprints tussen deze twee rappe mannen nog wat extra lading geven.

Wat valt te halen in de Giro d'Italia?

De winnaar van het algemeen klassement in de Giro d'Italia weet voor zijn ploeg 850 punten binnen te halen. Ook voor de nummer twee (680 punten) en nummer drie (575 punten) valt er veel te winnen. Vanaf daar loopt de schaal verder af, uiteindelijk helemaal tot en met plek 60 in de einduitslag. Die krijgt nog altijd 8 punten voor het team.

Voor de losse ritten is eigenlijk vooral de eerste plek in de uitslag interessant. Een etappewinnaar ontvangt 100 punten, terwijl de nummer twee er slechts 40 krijgt. De bronzen stek is niet meer dan 20 punten waard. Verder zijn er punten weggelegd voor de winnaars van de punten- en bergtrui, wederom 100 per stuk. Niet vergeten moet worden dat de drager van de leiderstrui ook wat krijgt: 20 punten per dag in het roze.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws