EF Education-EasyPost mikt op Carthy voor klassement en Cort voor ritzeges, ook Van den Berg mee Wielrennen
Wielrennen

EF Education-EasyPost mikt op Carthy voor klassement en Cort voor ritzeges, ook Van den Berg mee

EF Education-EasyPost mikt op Carthy voor klassement en Cort voor ritzeges, ook Van den Berg mee

EF Education-EasyPost gaat net als vorig jaar voor een goed klassement in de Giro d'Italia met Hugh Carthy. De 27-jarige Brit verraste in het coronajaar 2020 met een derde plaats in de Vuelta a España, maar viel vorig seizoen ietwat tegen. Vanaf 6 mei mag hij het nog eens proberen in Italië.

Carthy mikte vorig jaar ook op een goed eindklassement in de Giro en eindigde toen als achtste. Het was een editie waarin hij moest aanklampen en nooit echt kon doen wat hij in de Vuelta van 2020 deed. Toen reed Carthy aanvallend. 'Ik start met klassementsambities. Eerder dit jaar waren er wat twijfels over de gezondheid en vorm, maar ik voel me goed en ben er klaar voor', zo zegt hij in een persbericht.

Sportief directeur Juanma Garate is optimistisch over de kansen: 'We hebben een ongelukkige start van het seizoen gehad, met veel zieke renners en twee grote crashes in Romandië en Luik-Bastenaken-Luik. Maar ik kijk momenteel vooral heel erg uit naar wat we kunnen doen in de komende drie weken. De manier van koersen in de Giro ligt ons goed.'

Cort voor ritwinst, ook Van den Berg aanwezig

Naast Carthy mikt EF Education-EasyPost op Magnus Cort, die vorig jaar indruk maakte met drie ritzeges in de Vuelta. Als hij een etappe wint in de Giro, heeft hij er één gewonnen in alle drie de grote rondes. 'Hij is een winnaar', zo zegt Garate. 'Het wordt zijn eerste koers na zijn sleutelbeenbreuk in de Tirreno, maar hij wil er voor gaan. Ik verwacht dat hij in het eerste deel van de Giro nog wat zal struggelen, maar in het tweede gedeelte is hij klaar om voor de overwinning te gaan.

De selectie van EF wordt gecompleteerd door een mix van sterke klimmers en enkele hardrijders. Jonathan Caicedo, Diego Camargo en Simon Carr moeten in staat zijn om in het midden- en hooggebergte iets te laten zien. Met Owain Doull en Julius van den Berg zijn er twee sterke mannen voor het vlakke mee. Merhawi Kudus heeft zich ontpopt tot veelzijdige renner, die op alle terreinen van dienst kan zijn. Esteban Chaves is er niet bij. De Colombiaanse klimmer was wel beoogd voor de Giro, maar hij gaf recent nog op in de Tour of the Alps.

Selectie EF Education-EasyPost Giro d'Italia 2022

Hugh Carthy
Magnus Cort
Jonathan Caicedo
Diego Camargo
Julius van den Berg
Merhawi Kudus
Owain Doull
Simon Carr


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws