Dekker vol onbegrip na Movistar-transfer Quintana: 'Hoeveel schijt heb je dan bij andere dingen?' Wielrennen
Wielrennen

Dekker vol onbegrip na Movistar-transfer Quintana: 'Hoeveel schijt heb je dan bij andere dingen?'

Dekker vol onbegrip na Movistar-transfer Quintana: 'Hoeveel schijt heb je dan bij andere dingen?'

Onlangs werd het bericht de wereld in geslingerd dat Nairo Quintana, die in 2023 zonder ploeg zat als gevolg van doping- en medicijnenperikelen, in 2024 de kleuren van Movistar vertegenwoordigt. Thomas Dekker, zelf ooit geschorst wegens het gebruik van verboden middelen, heeft zich kritisch uitgelaten in het kader van die bewuste Quintana-transfer. Dat deed hij in de podcast Live Slow, Ride Fast.

Quintana zat het afgelopen seizoen dus zonder broodheer, nadat hij door zijn vorige formatie Arkéa-Samsic op non-actief werd gezet. In de Tour de France van 2022 testte hij positief op het slaapmiddel Tramadol, waarna de Franse WorldTour-brigade besloot om de kopman niet op te stellen in de Vuelta a España en uiteindelijk ook de deur te wijzen, ondanks een net daarvoor geregelde contractverlenging. 'Het is eigenlijk bijzonder dat dit kan', begint de nu 39-jarige Dekker over de terugkeer van 'Nairoman'. 'Wielrennen is de enige sport waar je positief kunt zijn op Tramadol. Het is heel raar dat hij daarnaar gegrepen heeft. Dan zit de simpelheid in je hoofd om dat product toch te nemen, terwijl je weet dat ze erop controleren.'

'Het mag, maar als Quintana geen uitleg geeft, moet je het als Movistar niet doen', aldus een uiterst kritische Dekker

Dekker is iemand die zijn ongezouten mening nooit onder stoelen of banken steekt en dat is in het kader van de transfer van de Colombiaan niet anders. Ondanks dat Dekker het prima vindt dat de Zuid-Amerikaan terugkeert, vindt hij het wel enorm jammer dat er nooit een uitleg is gekomen. 'Waarom heeft hij Tramadol genomen? Het is een substantie die nergens anders inzit, dus hij heeft het bewust oraal tot zich genomen. Daar heb ik een beetje moeite mee. Mensen in een kwetsbare situatie moet je beschermen, want het kan ook op een andere manier aflopen. Maar er wordt geen duidelijkheid gegeven. Het wielrennen van tegenwoordig is weliswaar een stuk schoner, maar hier kan je best een kanttekening bij plaatsen. Als je dit doet, is ook de vraag: hoeveel schijt heb je dan bij andere dingen? Wat voor een drempel heeft Unzué (ploegbaas Movistar, red.) ook? Waarom zou hij het doen?'

Het is dus niet per se zo dat Dekker puur en alleen naar de 33-jarige klimmer wijst. Ook Movistar moet het ontgelden. 'Het mag, maar als Quintana geen uitleg geeft, moet je het als Movistar niet doen. Het is 2023 en nog steeds is er een bepaalde luxe dat je als één van de grootste telecomaanbieders van Spanje die kans geeft, zonder ook maar enige uitleg. Het is opportunistisch. Quintana heeft er genoeg voor geboet, maar waarom hoeft Movistar hiervoor geen verantwoording af te leggen? Gewoon omdat het nog het oude wielrennen is', besluit de ex-prof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws