Jumbo-Visma zoekt talent in samenwerking met JEGG-De Jonge Renner: 'Leeftijd in WorldTour steeds lager' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma zoekt talent in samenwerking met JEGG-De Jonge Renner: 'Leeftijd in WorldTour steeds lager'

Jumbo-Visma zoekt talent in samenwerking met JEGG-De Jonge Renner: 'Leeftijd in WorldTour steeds lager'

Een interessante aankondiging van Jumbo-Visma dinsdag. De succesvolste wielerploeg van de wereld gaat een samenwerking aan met JEGG-De Jonge Renner Academy, een van de meest gerenommeerde wielerverenigingen van Nederland. Dat meldt het team in een persbericht op de website. 'De ontwikkelingen in de sport gaan razendsnel. Tegenwoordig heeft bijna iedere wielerploeg ook een opleidingstak', zo onderbouwt Head of Development Robbert de Groot de keuze om nog meer te gaan investeren in jeugdig wielertalent.

Jonge renners worden steeds vroeger en intensiever klaargestoomd voor het grote werk, zo ziet de Groot. 'Wij hebben een bepaalde visie op de manier waarop junioren en beloften het beste begeleid kunnen worden. Door de samenwerking aan te gaan met JEGG-De Jonge Renner willen we talentvolle renners intensiever kunnen volgen in een vroeger stadium van hun ontwikkeling', concludeert hij.

Bernal, Pogacar en Evenepoel onderdeel van trend? 'WorldTour-renners steeds jonger'

Het is sinds pak 'm beet vijf jaar geleden een behoorlijk opvallende trend in de top van het wielrennen. Toppers in grote wedstrijden tikken steeds jonger, in ieder geval véél jonger dan vroeger, al een bijzonder hoog niveau aan. Denk aan Egan Bernal die de Tour won in 2019, hij was toen 22. Tadej Pogacar was in 2020 nog eens een jaar jonger, en Remco Evenepoel brak als tiener al door in de hoogste divisie van het wielrennen. Zij zijn onderdeel van een trend, ziet ook Sportief Directeur van Jumbo-Visma Merijn Zeeman: 'Renners in de WorldTour zijn steeds jonger.'

Hier wil Zeeman op inspelen met de aangekondigde nieuwe samenwerking. 'Het maakt de rol van gedegen en professionele talentontwikkeling steeds belangrijker. De samenwerking met JEGG-De Jonge Renner geeft ons de kans om een bijdrage te leveren aan Nederlandse én buitenlandse talentontwikkeling.' Want ook buitenlandse renners gaan onderdeel worden van het juniorenteam van de Nederlandse vereniging. 'Wij leveren kennis, materiaal en een netwerk, JEGG-De Jonge Renner een structuur vol ervaring en een internationaal wedstrijdprogramma. Zo kunnen we ook voor onszelf beter bepalen wie we naar ons Development Team willen halen', zo vat de Groot de geplande coalitie met JEGG samen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws