Denemarken met Skjelmose, Cort en Fuglsang naar WK; Vingegaard en Pedersen afwezig Wielrennen
Wielrennen

Denemarken met Skjelmose, Cort en Fuglsang naar WK; Vingegaard en Pedersen afwezig

Denemarken met Skjelmose, Cort en Fuglsang naar WK; Vingegaard en Pedersen afwezig

Bondscoach Anders Lund heeft de acht namen voor het WK wielrennen in Wollongong op papier staan. Denemarken heeft met renners als Mattias Skjelmose Jensen, Jakob Fuglsang en Magnus Cort Nielsen meerdere troeven om uit te spelen, terwijl er ook wat grote namen afwezig zijn.

Skjelmose Jensen, Fuglsang, Cort Nielsen en Søren Kragh Andersen waren al langer een zekerheid, maar daar zijn nu Alexander Kamp, Michael Mørkøv, Mikkel Honoré en Mikkel Bjerg aan toegevoegd. 'Dankzij deze toevoeging is het team voor de wegwedstrijd fit, ervaren en gemotiveerd', zegt de bondscoach op de website van de Deense wielerunie. 'Ik verwacht dat we kunnen strijden om de medailles en dat we meerdere kaarten te spelen hebben in de finale.'

Kamp staat aan de vooravond van zijn eerste wereldkampioenschap bij de profs. De renner, die normaliter uitkomt voor Trek-Segafredo, baarde zondag opzien met zijn derde plek in de Bretagne Classic. Een opvallende afwezige is Tourwinnaar Jonas Vingegaard, die zich liever op andere doelen wilde concentreren. Ook Mads Pedersen, huidig groenetruidrager in de Vuelta a España, is niet van de partij. Aan In de Leiderstrui liet hij weten dat hij ernaar verlangde om wat tijd met zijn familie door te brengen.

In de individuele tijdrit mikt de Deense selectie met Kragh Andersen en Bjerg op de medailles. In de Mixed Relay geeft daarnaast ook Cort Nielsen acte de présence.

Selectie Denemarken WK wielrennen (mannen) 2022

Wegwedstrijd

Mattias Skjelmose Jensen
Jakob Fuglsang
Søren Kragh Andersen
Magnus Cort Nielsen
Alexander Kamp
Michael Mørkøv
Mikkel Honoré
Mikkel Bjerg

Individuele tijdrit

Søren Kragh Andersen
Mikkel Bjerg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws