Démare verloor zijn geduld in de sprint: 'Dacht dat finishlijn dichterbij was' Wielrennen
Wielrennen

Démare verloor zijn geduld in de sprint: 'Dacht dat finishlijn dichterbij was'

Démare verloor zijn geduld in de sprint: 'Dacht dat finishlijn dichterbij was'

Arnaud Démare kon woensdag niet zijn derde ritzege van deze Giro d'Italia boeken. De Franse sprinter van Groupama-FDJ eindigde als vierde in de elfde etappe, maar deed wel goede zaken in de strijd om het puntenklassement. Daarin staat hij op dit moment riant aan de leiding, mede door het wegvallen van Biniam Girmay.

De 30-jarige Démare is bezig aan een uitstekende Giro d'Italia, want na een tweede plaats in de derde etappe, wist de Fransman in de vijfde en zesde etappe tweemaal op rij te zegevieren. Woensdag leek zijn trein in de finale weer perfect op orde in de laatste kilometers, waarin de Franse ploeg het peloton regelmatig aanvoerde. Ook in de absolute slotfase werd Démare goed gebracht, maar was het verrassend genoeg Alberto Dainese die namens Team DSM de bloemen in ontvangst mocht nemen. De 24-jarige Italiaan bleef Fernando Gaviria nipt voor, door hem in de slotmeters nog net voorbij te snellen. Simone Consonni (Cofidis) eindigde als derde.

Démare wist in de Giro d'Italia van 2020 nog te heersen met vier etappezeges en was ook in 2019 al eens de beste in de massasprint. Samen met zijn twee zeges van deze ronde, staat zijn totaal nu op zeven. Dat daar woensdag geen achtste bijkwam, lag volgens de Fransman vooral aan hem zelf. 'Ik had geen geduld meer. Ik dacht dat de finishlijn dichterbij zat dan hij daadwerkelijk was. Het voelde alsof ik meer snelheid had dan de renners aan mijn rechterzijde en dat voordeel wilde ik benutten. Alleen Gaviria kwam me voorbij en in zijn slipstream ook nog twee anderen', zo laat hij na afloop weten.

Démare gaat riant aan kop in het puntenklassement

Donderdag wordt de Giro d'Italia vervolgd met een rit over 204 kilometer, die de renners over een heuvelachtig parcours brengt. Geen rit voor sprinters als Démare, die ondertussen al een flinke voorsprong in de strijd om het puntenklassement heeft opgebouwd. Dat is voor het grootste deel overigens te danken aan het wegvallen van Girmay, die na zijn ritzege van dinsdag de Giro moest verlaten. De Eritreeër van Intermaché-Wanty-Gobert kreeg een kurk in zijn oog tijdens het ontpoppen van de champagne en had te veel last van zijn oog om woensdag nog van start te gaan. Daardoor verdedigt Démare nu een voorsprong van respectievelijk 77 en 82 punten op Mark Cavendish en Fernando Garviria.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws