Door ziekte gevatte Van Aert ziet trainingskamp anders verlopen dan gewenst Wielrennen
Wielrennen

Door ziekte gevatte Van Aert ziet trainingskamp anders verlopen dan gewenst

Door ziekte gevatte Van Aert ziet trainingskamp anders verlopen dan gewenst

Jumbo-Visma-superster Wout van Aert had op voorhand hoogstwaarschijnlijk ietwat meer verwacht van zijn trainingskamp op het Canarische eiland Tenerife. De alleskunner kon als gevolg van ziekteverschijnselen twee dagen niet meetrainen met zijn teamgenoten.

Na het verloren WK veldrijden tegen aartsrivaal Mathieu van der Poel nam de 28-jarige Van Aert een aantal dagen rust en spendeerde hij zijn vrije dagen voornamelijk met zijn familie. Op vrijdag 10 februari reisde Van Aert af richting het Spaanse eiland, waar hij zich dus aansloot bij zijn eerder gearriveerde ploegmakkers. Op maandag 13 februari en dinsdag 14 februari moest Van Aert wegens ziekte verstek laten gaan voor de training. Dat meldt de perschef van Jumbo-Visma aan de Belgische dagkrant Het Nieuwsblad.

Van Aert lijkt er zelf redelijk rustig onder te blijven, daar hij op woensdag 15 februari weer een tochtje had gemaakt en deze op Strava de titel 'Still alive' meegaf. Het tochtje was er eentje van 'slechts' vijftig kilometer, maar de tweedaagse ziektewet van de Vlaming lijkt geen ernstig teken aan de wand. Van Aert bereidt zich op Tenerife hoofdzakelijk voor op de Italiaanse en Belgische voorjaarsklassiekers, daar zijn eerstvolgende wedstrijden achtereenvolgens Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news