Drama voor Almeida: Nummer vier van de Giro moet opgeven door positieve coronatest Wielrennen
Wielrennen

Drama voor Almeida: Nummer vier van de Giro moet opgeven door positieve coronatest

Drama voor Almeida: Nummer vier van de Giro moet opgeven door positieve coronatest

De Giro d'Italia van João Almeida is in het zicht van de haven uitgelopen op een ramp. De 23-jarige Portugees van UAE Team Emirates is positief getest op het coronavirus en moet de Giro daarom, vier dagen voor het einde verlaten. Almeida was de nummer vier van het algemeen klassement.

Tegenover Velonews laat ploegbaas Mauro Gianetti weten dat de team het nieuws heeft ontvangen als 'een dreun'. 'Het is Covid-19, het is waar. Het is zo shit. Hij voelde zich gisteravond niet lekker en deze ochtend deden we een testronde. De sneltest was positief, waardoor hij uit de wedstrijd is. Hij heeft lichte symptomen, dus het meest belangrijke is dat hij goed herstelt.'

Voor UAE Team Emirates en Almeida is het desondanks een drama, daar de klimmer goed op weg was om z'n beste prestatie in de Giro op z'n minst te evenaren. In 2020 werd hij vierde, in 2021 zesde. Hij ging dit jaar voor het podium en hoewel Richard Carapaz, Jai Hindley en Mikel Landa sterker oogden, gaf de tijdrit op de slotdag nog hoop voor de podiumambities.

Rest van UAE Team Emirates test negatief

Die zijn nu over. UAE Team Emirates gaat door met de anderen, die allemaal negatief testten op corona. 'Het is heel erg jammer. João vocht voor het podium en hij had de witte jongerentrui al zo goed als binnen. Het is wat het is, dit is helaas de realiteit waarin we leven. Dat moeten we accepteren', aldus Gianetti.

In een persbericht op de website van UAE Team Emirates legt teamdokter Michele De Grandi nog uit dat Almeida last had van keelpijn. 'Onze renners slapen sowieso al alleen op een kamer, om de contacten te beperken. De maatregelen zijn echter niet honderd procent waterdicht.'

Bekijk de nieuwe klassementen in de Giro d'Italia na de opgave van Almeida.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws