Carapaz nog steeds favoriet voor Giro-winst bij wedkantoren, veel vertrouwen in blauwe Bouwman Wielrennen
Wielrennen

Carapaz nog steeds favoriet voor Giro-winst bij wedkantoren, veel vertrouwen in blauwe Bouwman

Carapaz nog steeds favoriet voor Giro-winst bij wedkantoren, veel vertrouwen in blauwe Bouwman

Na het voorjaar kan de blik worden gericht op de Giro d'Italia. De eerste grote ronde van het jaar ging van start op 6 mei in Boedapest en finisht op 29 mei in Verona. De wedkantoren van dienst houden de hele ronde hun favorietenlijst bij.

Wie moeten we - na dik twee weken - voor de eindzege in de Giro meer en meer in de gaten houden? Nou, op basis van de odds is en blijft Richard Carapaz de topfavoriet. De Ecuadoraan van INEOS Grenadiers won de Giro in 2019 en finishte in 2020 en 2021 op het podium van de Vuelta a España (tweede) en de Tour de France (derde). Dat hij er nu weer bij staat, is dan ook niet zo gek. Als je volledig rekent op de tweede Giro-eindzege van Carapaz in mei, dan krijg je bij Bet365 1,53 keer je inzet terug. Jacks geeft een odd van 1,65.

De uitdager van Carapaz is geen onbekende. Na zijn tweede plaats in de Giro van 2020 is Jai Hindley opnieuw één van de sterkste klimmers. De Australiër van BORA-hansgrohe lijkt het uit te vechten met Carapaz, maar gaat die strijd volgens de wedkantoren verliezen. Bet365 heeft er ondanks zijn uitstekende prestaties nog steeds 2,62 keer je inzet voor over. Jacks heeft een odd van 2,40 staan.

Ook Mikel Landa staat nog steeds hoog op de lijst. Landa - al jaren de man van de pech, crashes en knechtenrollen - hoopt dat dit jaar alles eens op zijn plaats valt. Het ziet er alvast goed uit. Bet365 (13,00) en Jacks (13,00) zijn het met elkaar eens en geven hem toch niet een al te beste kans voor het roze.

Bouwman en Ciccone strijden om de bergtrui

Naast de strijd om de roze trui is er deze Giro d'Italia ook een battle gaande voor het bergklassement. Koen Bouwman en Giulio Ciccone zijn na dik twee weken de mannen op de plaatsen 1 en 2. Bouwman heeft echter een enorme voorsprong en is bij Jacks dan ook de topfavoriet om het blauw naar Verona te brengen. Je krijgt 1,04 keer je inzet terug als we een Nederlandse winnaar van het bergklassement krijgen. Mocht Ciccone in het slotweekend nog een list verzinnen, dan kan dat jou 19,00 keer je inzet opleveren.

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws