Droom gaat in vervulling voor licht nerveuze Martinez: 'Ben wat angstig om het rood te dragen' Wielrennen
Wielrennen

Droom gaat in vervulling voor licht nerveuze Martinez: 'Ben wat angstig om het rood te dragen'

Droom gaat in vervulling voor licht nerveuze Martinez: 'Ben wat angstig om het rood te dragen'

De 20-jarige Lenny Martinez beleefde donderdag de dag van zijn leven in de Vuelta a España. De zoon van voormalig olympisch kampioen mountainbiken Yannick Martinez kwam op de Pico del Buitro als tweede over de finish, achter Sepp Kuss. De Franse pocketklimmer hield echter acht seconden over op de Amerikaan, wat genoeg was om de rode trui te veroveren.

De piepjonge renner kon het na afloop begrijpelijk nog niet helemaal bevatten. 'Het is ongeloofelijk. Voor een jonge renner is het een droom om de leider te zijn in een grote ronde. Mijn ploegmaats - Rudy Molard en Michael Storer - offerden zich volledig voor mij op in de ontsnapping. Ik hoopte hen iets terug te geven en dit is prachtig.'

'Ik dacht er de hele dag aan', was Martinez zich gedurende de etappe bewust van de mogelijkheden. De coureur van Groupama-FDJ vocht zich naar een kopgroep van maar liefst 39 renners, na een snoeiharde openingsfase. 'Het was een heel mooie groep met veel toppers. Soms heb je zo'n gevoel dat je moet gaan en ik volgde mijn instinct. En nu heb ik de rode trui.'

Martinez heeft respect en ontzag voor de rode trui

'De hele familie zal heel blij zijn en fier. Ik ben er zelf ook heel trots op', vervolgt de topklimmer in wording. 'We gaan de trui natuurlijk verdedigen. Het is iets heel groots, en ik ben zelfs een beetje angstig om hem te dragen. Ik weet nog niet hoe het nu precies verder moet', toont Martinez zijn ontzag voor de leiderstrui van de Vuelta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws