Dumoulin na laatste NK: 'Beetje apart, maar heb vrede met mijn besluit' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin na laatste NK: 'Beetje apart, maar heb vrede met mijn besluit'

Dumoulin na laatste NK: 'Beetje apart, maar heb vrede met mijn besluit'

Tom Dumoulin reed vrijdag zijn laatste NK wielrennen en dat deed hij niet onopgemerkt. De Limburger maakte er vanaf het begin een harde koers van en zette zo mede de toon van de enerverende wegrit. ‘Dat is wel mooi.’

Dumoulin was een veelgenoemde naam bij de updates over de openingsfase van de wegrit. Hij was bij veel aanvallen betrokken en zorgde mede voor een zware wedstrijd. ‘Ik was blij dat ik een beetje mee kon doen, alhoewel het vooral in het eerste deel van de koers was. Daarmee legde ik wel mede de basis voor het koersverloop, dat is wel mooi’, blikt hij tevreden terug voor de microfoon van Wielerflits.

Dumoulin wilde tijdens het NK lekker frank en vrij koersen. ‘Gewoon lekker koersen. Wat ik woensdag al zei: ik had na de Giro nog best wel last had van mijn rug, waardoor ik me niet ideaal kon voorbereiden. Ik wist dus wel dat ik op de sterkste mannen wat tekort zou komen. Dan kan ik beter lekker koersen, de wedstrijd openen en de mannen die echt goed in vorm zijn - zoals Pascal – in stelling brengen. Dat is mooi gelukt, we zijn heel blij als ploeg.’

Dumoulin: 'Met veel voldoening terugkijken'

Zoals elke koers die Dumoulin nu rijdt, is het de laatste keer, zo ook met het NK. ‘Het is een beetje raar, zo van: dit was het NK voor mij… Dat is wel wat apart. Maar ik heb heel erg vrede met mijn besluit, ben er blij mee en trots op. Zoals ik al eerder zei ga ik er nog een paar hele mooie maanden van maken en daarna met veel voldoening terugkijken’, aldus Dumoulin.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws