Dygert is twee jaar na horrorcrash verlost van pijn: 'De laatste operatie heeft verschil gemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Dygert is twee jaar na horrorcrash verlost van pijn: 'De laatste operatie heeft verschil gemaakt'

Dygert is twee jaar na horrorcrash verlost van pijn: 'De laatste operatie heeft verschil gemaakt'

Herinner je je Chloé Dygert nog? De Amerikaanse bestormde in 2019 de wielertop, toen ze in Harrogate wereldkampioen tijdrijden werd met meer dan anderhalve minuut voorsprong op Anna van der Breggen en bijna twee minuten op Annemiek van Vleuten. Een horrorcrash op het WK tijdrijden in 2020 heeft ervoor gezorgd dat ze amper een handvol wegwedstrijden heeft gereden sinds die valpartij in Imola.

VeloNews sprak met Dygert op de 7-Eleven Velodrome in Colorado Springs, waar de Amerikaanse voor het eerst sinds een recente operatie terug op de fiets zat. Die operatie was nodig om littekenweefsel te verwijderen, dat het gevolg was van haar gruwelijke valpartij in Imola in 2020, waar ze tegen een vangrail terecht kwam. Een enorme vleeswonde boven haar knie was het gevolg, de carrière van Dygert hing aan een zijden draadje.

De afgelopen twee jaar zijn dan ook moeilijk geweest voor Dygert. In 2021 reed ze drie wegwedstrijden - met onder andere een zevende plaats in de tijdrit op de Olympische Spelen -, in 2022 reed ze enkel Omloop Het Nieuwsblad op de weg. 'De afgelopen twee jaar was ik niet in staat om te doen wat ik wilde doen', vertelt ze daarover.

Een foto dat genoeg zegt over de omvang van de wonde, die Dygert opliep tijdens de WK-tijdrit in 2020.
Een foto dat genoeg zegt over de omvang van de wonde, die Dygert opliep tijdens de WK-tijdrit in 2020.

Nu gaat het echter de goede kant op, vertelt Dygert. 'Het been voelt geweldig. De laatste operatie heeft het verschil gemaakt. Vroeger had ik pijn bij kleine dingen, zoals bij het opstaan en het in en uit de auto stappen. Gewoon de dagdagelijkse dingen dus. Ik dacht dat het voor de rest van mij leven zo zou zijn, maar deze operatie heeft al die pijn weggenomen. Ik ben pijnvrij en kan niet gelukkiger zijn.'

Haar blik richt Dygert nu dan ook enkel op de toekomst. 'Het enige wat ik nu hoef te doen is vooruit kijken en de juiste dingen doen om ervoor te zorgen dat als ik op de fiets zit, al het werk dat ik de afgelopen jaren heb gedaan niet voor niets is geweest. Ik werk heel hard op en naast de fiets, op alle mogelijke manieren om ervoor te zorgen dat volgend jaar een goed jaar wordt.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws