Een belangrijke pion voor Philipsen en Van der Poel minder: Jonas Rickaert breekt sleutelbeen bij val in Nokere Koerse Wielrennen
Wielrennen

Een belangrijke pion voor Philipsen en Van der Poel minder: Jonas Rickaert breekt sleutelbeen bij val in Nokere Koerse

Een belangrijke pion voor Philipsen en Van der Poel minder: Jonas Rickaert breekt sleutelbeen bij val in Nokere Koerse

Jonas Rickaert `heeft dinsdag bij zijn val in de laatste kilometer van Nokere Koerse zijn sleutelbeen en twee ribben gebroken. Dat bevestigt zijn ploeg Alpecin-Deceuninck donderdagmorgen via sociale media. De 30-jarige Belg mag daardoor een kruis maken over de rest van het Vlaamse voorjaar.

'Bij onderzoek werd een verplaatste sleutelbeenbreuk (rechterkant) en twee gebroken ribben, weliswaar zonder verplaatsing, vastgesteld', aldus het persbericht van Alpecin-Deceuninck. 'In zijn rechterhand heeft hij een diepe wonde die al werd genaaid. Wat betreft de sleutelbeenbreuk wordt Jonas deze voormiddag nog geopereerd in het AZ Ziekenhuis van Herentals. We wensen hem allen een spoedig herstel.'

Lees verder onder de video.

Rickaert nieuwste aanwinst in ziekenboeg Alpecin-Deceuninck

Rickaert, die ook wat las had aan de gewrichten, kwam woensdagnamiddag in de slotkilometer van Nokere Koerse ten val, toen hij zich had laten uitzakken na het geleverde werk voor zijn kopman Jasper Philipsen. Pascal Ackermann van Israel-PremierTech gaf latere winnaar Tim Merlier een stevige charge, waarna de Oost-Vlaming ook tegen Rickaert knalde. De renner van Alpecin-Deceuninck kon het evenwicht niet meer bewaren en viel vol op de schouder.

Op die manier blijft de ziekenboeg van de Belgische WorldTour-formatie aandikken. Eerder moest Michael Gogli in Tirreno-Adriatico opgeven met pijn aan de knie, net als Soren Kragh Andersen en Kaden Groves. Silvan Dillier gaf er dan weer de brui aan in Parijs-Nice door ziekte. Geen perfecte voorbereiding voor Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen in aanloop naar Milaan-Sanremo, het eerst belangrijke doel van het voorjaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws