Jakobsen toont beterschap, maar kan (net als Philipsen) hattrick Merlier in Nokere Koerse niet voorkomen Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen toont beterschap, maar kan (net als Philipsen) hattrick Merlier in Nokere Koerse niet voorkomen

Jakobsen toont beterschap, maar kan (net als Philipsen) hattrick Merlier in Nokere Koerse niet voorkomen

Tim Merlier heeft Nokere Koerse bij de mannen gewonnen. De Belg van Soudal-Quick Step was na een boeiende koers veruit de sterkste, voor Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen.

188 kilometer voor de wielen, koers in België! Nokere Koerse stelt nooit teleur, zo ook niet op woensdag. De vroege vlucht was voor Unai Zubeldia, Abram Stockman, Aaron Van der Beken, Alex Vandenbulcke, Yentl Vandevelde en Victor Vercouille, waarmee TDT-Unibet met Stockman alvast een mannetje mee had. De Belg bleef van de zes als langste over. INEOS, Groupama-FDJ, Alpecin-Deceuninck en Soudal-Quick Step controleerden lang op zo'n vier minuten.

Richting de lokale ronde was het Groupama-FDJ dat als eerste serieus gas gaf, gevolgd door UAE-Team Emirates. Op de Huisepontweg was het Tim Wellens die al in de aanval ging. Het was in deze fase dat Stockman vooraan als laatste overbleef. Richting tweede keer Lange Ast had hij nog tien seconden over op het naderende peloton.

Wellens entertaint, maar kan sprint niet voorkomen

Op 37 kilometer van het einde werd de laatste vluchter gegrepen en kon de finale met nog iets meer dan één lokale ronde beginnen. Dezelfde mannen probeerden het, maar Wellens en consorten kwamen opnieuw niet weg. Het tempo lag zo hoog, dat de verschillen klein bleven. Ook Daan Hoole kon namens Lidl-Trek geen verschil maken, helemaal niet toen hij even later met Kim Heiduk van INEOS de sloot in kieperde.

Stefan Küng, Alec Segaert en zelfs Jasper Philipsen vielen aan in de laatste ronde. Philipsen deed dat altijd met Tim Merlier niet ver, zodat het ook vaak hollen en stilstaan werd. De laatste keer Huisepontweg werd aangevangen met Filippo Baroncini (UAE) en Ethan Hayter (INEOS) van voren, maar Wellens stoof daar overheen. De Belg moest alleen door, met dsm-firmenich PostNL dat voor Fabio Jakobsen de achtervolging op gang zette.

Nog drie kilometer, maar Wellens had niet meer de benen om vol te houden. Het werd een sprint, met Quick Step dat nog wat mannetjes had voor Merlier en Philipsen die werd gebracht door Jonas Rickaert. Op de steentjes van de Nokereberg vlamde Merlier naar de winst, voor Jakobsen en Philipsen.

Uitslag Nokere Koerse 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws