18-jarig supertalent Lenny Martinez imponeert tussen grote namen: 'Als een droom die uitkwam' Wielrennen
Wielrennen

18-jarig supertalent Lenny Martinez imponeert tussen grote namen: 'Als een droom die uitkwam'

18-jarig supertalent Lenny Martinez imponeert tussen grote namen: 'Als een droom die uitkwam'

Niet alleen de revival van Chris Froome viel op in de Mercan'Tour Classic Alpes-Mariritimes, ook de jonge Lenny Martinez wist te imponeren. De pas 18-jarige (!) klimmer van het continentale team van Groupama-FDJ bepaalde het tempo bergop en werd uiteindelijk nog achtste.

Het was ergens op de voorlaatste klim dat kopman David Gaudu hem in het oor vertelde: 'Doe maar Lenny', waarop de pocketklimmer van amper 52 kilogram op kop begon te beuken. Martinez reduceerde het peloton tot nog geen vijftien man en elimineerde gekende klimmers als Warren Barguil en Ion Izagirre met zijn tempo.

Martinez, wiens vader Miguel olympisch kampioen mountainbiken van 2000 is en wiens opa Mariano in 1978 de bolletjestrui in de Tour won, komt uit een echte wielerfamilie. De jongeling werd ook al veertiende in de Tour of the Alps, maar zijn optreden in deze bergachtige Franse eendagswedstrijd was toch van andere orde.

Martinez: 'Het voelde als een droom die uitkwam'

Zelf was hij in ieder geval trots op zijn prestatie, zo lezen we op de site van Groupama-FDJ. 'Toen David me vertelde dat ik op kop mocht gaan rijden, voelde dat als een droom die uitkwam.' Ploegleider Franck Pineau sluit zich daarbij aan. 'Lenny heeft geweldig werk verricht. Hij brak het peloton en op de top van de voorlaatste klim waren we nog maar met veertien renners.'

Thibaut Pinot en Sébastien Reichenbach pakten daarna over, maar kopman Gaudu kwam op de slotklim in de tang te zitten bij Michael Woods en Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech) en werd derde. Martinez reed de laatste col aan zijn eigen tempo op en wist uiteindelijk nog de achtste plek te bemachtigen. Hij, nog altijd lid van de continentale ploeg van Groupama-FDJ, zal zich nu op de Baby Giro gaan richten.

Donderdag leest u een uitgebreid verhaal over Martinez en zijn familie op de site van In de Leiderstrui.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws