Emotionele Carapaz hengelt derde ritzege en bergtrui binnen: 'Dit is de mooiste' Wielrennen
Wielrennen

Emotionele Carapaz hengelt derde ritzege en bergtrui binnen: 'Dit is de mooiste'

Emotionele Carapaz hengelt derde ritzege en bergtrui binnen: 'Dit is de mooiste'

Richard Carapaz kon de opstomende Thymen Arensman en de rest van de favorieten net voor blijven in de laatste bergetappe van de Vuelta a España. De Ecuadoraan was in de wolken met zijn derde ritzege van de ronde, en kon bovendien ook de bergtrui veiligstellen.

'Van de drie overwinningen was deze zeker de mooiste', legt Carapaz in het flashinterview uit. 'Het was een hele belangrijke, maar ook ingewikkelde en zeer zware etappe vandaag. Ook voor het klassement natuurlijk', doelt Carapaz op de ambities van ploeggenoot Carlos Rodriguez, die als zevende finisht in het eindklassement van de Ronde van Spanje. 'Ik heb op mijn eigen manier gekoerst, ik denk dat ik het slim heb gedaan. Ik wist dat ik nog moest aanvallen op de laatste klim.'

Hoewel Carapaz de bergtrui niet als doel had aan het begin van deze Vuelta, krijg hij hem na het uitvallen van Jay Vine plots in de schoot geworpen. 'Uiteindelijk werd het daardoor een doel voor mij. Ik wist dat het een zware rit zou worden, al helemaal omdat ik de trui vast wilde houden. Er waren andere renners die ook punten wilde pakken, maar op het einde heb ik de prijs kunnen binnenslepen. Om dan ook nog de rit te kunnen winnen is extra mooi.'

Carapaz emotioneel: 'Toont was voor coureur ik ben'

De bergkoning van de Ronde van Spanje toonde zijn emoties na deze speciale ritwinst. 'Dit is echt een hele mooie overwinning voor mij. Het toont ook wat voor coureur ik ben. Ook waren er veel Ecuadoraanse fans langs de weg, ik wil hen graag bedanken', besluit de winnaar van de Giro d'Italia van 2019.

Carapaz was de hele dag vooruit, met onder anderen Robert Gesink, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en Sergio Higuita als medevluchters die eveneens aan een dagzege dachten. Uiteindelijk bleven alleen Carapaz en Higuita over, waarna de Ecuadoraan zich van zijn medevluchter ontdeed vlak onder de top van de laatste klim. Op het vlakke stuk na de top hield de Ecuadoraan knap stand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws