Mas zet daalangst om in glansrijke tweede plek: 'Moeilijke periode achter de rug' Wielrennen
Wielrennen

Mas zet daalangst om in glansrijke tweede plek: 'Moeilijke periode achter de rug'

Mas zet daalangst om in glansrijke tweede plek: 'Moeilijke periode achter de rug'

Enric Mas probeerde het in de laatste bergetappe nog wel, maar Remco Evenepoel gaf hem geen centimeter. De Spanjaard kon niet van de rode truidrager afkomen, kan uiteindelijk leven met de tweede plaats in het eindklassement.

'Het was een lange, zware dag. We moeten blij zijn met deze prestatie, we hebben het geprobeerd. Uiteindelijk hebben we toch niet zoveel tijdwinst kunnen boeken in de bergetappes als we hadden gehoopt, buiten één rit. In de tijdrit zal ik nog moeten verbeteren', zegt de kopman van Movistar tegen Eurosport. 'Ik ben heel blij met al het werk wat mijn ploeggenoten voor mij hebben geleverd. Als we terugkijken naar de Tour en dat vergelijken met het resultaat hier, mogen we heel tevreden zijn.'

Voor Mas is het na 2018 en 2021 de derde keer dat hij de eindwinnaar als naaste belager mag flankeren op het podium in Madrid. 'Dit was wel een speciale. Ik heb een moeilijke periode achter de rug. Daarom wil ik nog graag mijn familie bedanken, evenals de ploeg en iedereen die in mij is blijven geloven.' Mas kampte na crashes in het criterium du Dauphiné eerder dit jaar met daalangst, waardoor de Tour de France uitliep op een teleurstelling.

Mas valt aan, maar komt tekort tegen Evenepoel

Mas liet zijn ploeg in de finale tempo maken, en zorgde er zo voor dat Evenepoel geïsoleerd zat op de voorlaatste klim, de lastigste van de dag. daar probeerde de 27-jarige klimmer de rode truidrager te kraken, maar de jonge Belg zat muurvast in zijn wiel geplakt. Vervolgens kreeg Mas nog hulp van Valverde op de laatste klim, die in de vroege vlucht was meegesprongen. De klim richting ski-resort Puerto de Navacerrada was niet zwaar genoeg om een aanval te plaatsen, waar Richard Carapaz vooruit kon blijven voor zijn derde dagzege.

Zondag is de laatste rit, met een traditioneel vlakke etappe richting Madrid. Evenepoel hoeft alleen nog overeind te blijven om de eindzege op zijn naam te kunnen schrijven.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws