Evenepoel en Soudal-Quick Step halen fenomenaal uit in ploegentijdrit UAE Tour Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel en Soudal-Quick Step halen fenomenaal uit in ploegentijdrit UAE Tour

Evenepoel en Soudal-Quick Step halen fenomenaal uit in ploegentijdrit UAE Tour

Remco Evenepoel en Soudal Quick-Step hebben nog maar eens uitgehaald in de ploegentijdrit van de UAE Tour. De Belgen, die tien seconden goedmaakten in de laatste kilometers, klopten EF Education-EasyPost, dat zo'n beetje de hele dag aan de leiding stond. Luke Plapp is de nieuwe leider, voor Evenepoel.

Blij zullen ze er niet mee zijn, maar het waren toch echt de mannen van UAE-Team Emirates die om 13.35 uur als eerste van het startpodium rolden. Adam Yates en co kregen gisteren enkele flinke tikken te verduren in de waaierrit en dat zorgde ervoor dat zij op de laatste plek in het ploegenklassement terechtkwamen.

UAE-Team Emirates krijgt opnieuw tikjes

Daarmee zagen we wel direct één van de grote topfavorieten aan de start, wat voor het wedstrijdverloop tamelijk interessant was. Na enkele kilometers kon er wel een kruis door de naam van Jay Vine, de Australiër kon zijn ploeggenoten niet bijhouden. Opvallend, daar Vine toch wel één van de favorieten voor de eindzege was. Zonder de klimmer zette de ploeg uit de Emiraten een richttijd van 18.33 minuten neer.

Jay Vine verloor zijn klassement
Jay Vine verloor zijn klassement

Verrassend genoeg waren het de mannen van EF Education-EasyPost, zonder grote kanonnen aanwezig, die hier maar liefst vijftien seconden onder wisten de duiken. Andere teams als DSM, Jayco AlUla, Trek-Segafredo en Jumbo-Visma beten hier hun tanden op stuk.

De tijd van EF Education-EasyPost bleef opvallend lang staan, wat toch wel een prestatie van formaat genoemd mocht worden van Andrey Amador, Diego Camargo, Simon Carr, Stefan De Bod, Georg Steinhauser, Van den Berg en Lukasz Wisniowski.

Soudal-Quick Step verpulvert tijd EF in laatste stuk

Toen ook INEOS Grenadiers de meet passeerde met een slomere tijd dan de Amerikanen, begon het geloof er langzaam in te sluipen bij EF Education-EasyPost. Even later liet ook Bahrain Victorious een mindere tijd noteren. De grote favorieten van Soudal-Quick Step moesten op dat moment echter nog starten met hun man Evenepoel in hun rangen.

Bij het tussenpunt leek het al min of meer duidelijk dat ook Soudal-Quick Step niet aan de tijd van EF zou gaan komen, alhoewel de verschillen met tien seconden achterstand niet enorm waren. De Belgen draaiden de gashendel in de laatste kilometers echter nog eens flink open, waarmee ze het laatste stuk zo veel sneller afwerkten dan EF dat het genoeg bleek voor de overwinning. Eén seconde was het verschil op de meet, mede door goede laatste beurten van Evenepoel en leider Tim Merlier. Een ommekeer van elf seconden, wat toch wel knap genoemd mocht worden.

Uitslag etappe 2 UAE Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws