Wordt tijdslimiet probleem richting Tourmalet? 'Hij staat wel heel scherp, vreemd' Wielrennen
Wielrennen

Wordt tijdslimiet probleem richting Tourmalet? 'Hij staat wel heel scherp, vreemd'

Wordt tijdslimiet probleem richting Tourmalet? 'Hij staat wel heel scherp, vreemd'

Milan Menten wist namens Lotto-Dstny naar de tiende plek te spurten in de twaalfde rit van de Vuelta a Espana. De Belg was daar na afloop niet direct content mee, alhoewel het in zijn eerste grote ronde wel blijk geeft van een goed vormpeil in de tweede week.

Bij Eurosport deed Menten tegenover Sander Kleikers zijn verhaal. 'Ik zat perfect gepositioneerd, tot aan de laatste kilometer. Iedereen zat daar alleen, maar ik zag dat UAE-Team Emirates er nog met twee mannen zat. Daar richtte ik mij dus op, maar er kwam nog een coureur van Intermarché-Circus-Wanty tussen', doelde hij op het uiteindelijke succesduo Rui Oliveira/Juan Sebastián Molano en nummer drie Boy van Poppel.

'Op dat moment verloor ik mijn momentum, omdat ik met nog driehonderd meter te gaan vol in de wind kwam te rijden', stelde Menten. 'Daar moest ik mijn spurt dus al inzetten, maar dat zorgde er tegelijkertijd voor dat ik niet meer voor een topresultaat kon gaan. Het was echt een chaos, iedereen was bang om te vallen op de rotondes. De finish was echter mooi, dat moet ik toegeven. Uiteindelijk ben ik tiende ofzo, tja...', puft hij uit. 'Het was een goede kans, maar zowat elke ploeg heeft een sprinter mee.'

Menten over Tourmalet: 'Dag om te overleven'

Tot slot blikte de coureur van Lotto-Dstny nog vooruit op de koninginnenrit van de Vuelta, die zondag richting de Tourmalet te wachten staat. 'Het wordt een dag om te overleven. De tijdslimiet staat ook heel scherp, dat is wel wat vreemd', richt hij zich tot de organisatie. 'We zullen zien, misschien maken ze die nog wat groter. Ik hoop dat ik kan overleven', stelt Menten tot slot. Naast de Tourmalet moeten ook nog de zware beklimmingen van de Aubisque en Spandelles overleefd worden, een ware monsterrit dus in deze Vuelta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws