Evenepoel vermorzelt vrijwel iedereen in Parijs-Nice: 'Denk dat ik nog kan verbeteren' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel vermorzelt vrijwel iedereen in Parijs-Nice: 'Denk dat ik nog kan verbeteren'

Evenepoel vermorzelt vrijwel iedereen in Parijs-Nice: 'Denk dat ik nog kan verbeteren'

In de slotrit van Parijs-Nice stond er geen maat op Remco Evenepoel, die uiteindelijk in een sprintje won van Matteo Jorgenson, de eindlaureaat in de Koers naar de Zon. Evenepoel zorgde hoogstpersoonlijk voor de belangrijkste schiftingen in en rondom Nice, waarna het in de finale een koud kunstje was.

'Het is niet aan mij om de gele trui aan te vallen', vertelde de 24-jarige Vlaming van Soudal Quick-Step voorafgaand aan de slotetappe aan Het Laatste Nieuws. Het wordt het een belangrijke en moeilijke dag. Het wordt het een beetje spelen met het gevoel en kijken hoe het loopt. Als de situatie zich voordoet, zal ik zeker klaar zijn, maar het is niet aan mij om de gele trui aan te vallen. Dat is iets voor de mannen van Visma | Lease a Bike.' Maar Evenepoel zou Evenepoel natuurlijk niet zijn als hij tóch ging aanvallen, wat leidde tot een hoog entertainmentgehalte.

'Ik ben niet teleurgesteld dat ik het eindklassement niet gewonnen heb', stelt de poulain van Patrick Lefevere in het flashinterview. 'Als je ziet dan alleen Matteo me kon volgen, verdient hij de overwinning. Ik ging liefst drie keer all-in op de Côte de Peille, maar slaagde er niet in hem te lossen. Hij is dus de verdiende winnaar van deze koers', klinkt het vol lof. 'Ikzelf kan meer dan blij zijn met die eindresultaat.'

Kan Evenepoel nóg beter worden?

'Ons plan was om als ploeg het tempo wat te verhogen op de Côte de Peille, maar het peloton was al een stuk kleiner geworden als gevolg van een nare valpartij in de afdaling', gaat Evenepoel verder over zijn plan van de dag. 'Lidl-Trek legde er daarna wel flink de pees op. Ik bleef goed in positie, iets wat me de gehele week goed afging. Toen ik zag dat we nog maar met een man of tien waren, besloot ik een paar keer volle bak aan te vallen en te zien wat er zou gebeuren. Daarmee zorgde ik voor flink wat vermoeidheid bij de rest, denk ik. Ik moet ook eerlijk zijn: op de top van de Peille was ik zelf ook onwijs moe als gevolg van dat aanvallen. Maar dat is hoe je wedstrijden wint. Lijden en all-in gaan', aldus de aanvallend ingestelde coureur.

Wanneer Evenepoel ten slotte gevraagd wordt of hij momenteel in zijn allerbeste vorm ooit verkeerd, antwoordt hij ietwat twijfelend. 'Dat weet ik niet. Ik heb nog wat hoogtestages nodig, terwijl veel van de jongens hier er al een aantal afgewerkt hebben. Maar de eerstvolgende prioriteiten liggen bij de Ardennen-klassiekers. Ik ben natuurlijk niet slecht, maar ik denk dat ik nog kan groeien en verbeteren. Maar dat is aan de coaches en het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws