McNulty is blij met eindwinst van boezemvriend Jorgenson: 'Als ik niet won, dan ben ik blij dat hij het was' Wielrennen
Wielrennen

McNulty is blij met eindwinst van boezemvriend Jorgenson: 'Als ik niet won, dan ben ik blij dat hij het was'

McNulty is blij met eindwinst van boezemvriend Jorgenson: 'Als ik niet won, dan ben ik blij dat hij het was'

Brandon McNulty verloor zondag in extremis zijn gele leiderstrui in Parijs-Nice aan zijn landgenoot Matteo Jorgenson. Erg zuur, maar de Amerikaan van UAE Team Emirates toonde zich achteraf wel een zeer sportieve verliezer.

'Het is een bitterzoet gevoel', vertelt McNulty op de ploegwebsite. 'Als je me aan het begin van de week had verteld dat ik op het podium van Parijs-Nice zou staan, zou ik superblij zijn geweest, want ik ging niet met het beste gevoel de wedstrijd in.'

McNulty feliciteert zijn vriend Jorgenson de eindwinst van harte

Voor aanvang van de slotetappe had McNulty amper vier seconden voorsprong op Jorgenson. De Amerikaan ging met Remco Evenepoel op pad en schonk de Belgische kampioen ook de ritzege. Bovendien stootte de Belgische kampioen McNulty ook van de tweede plaats, het podium hield hij wel vast. 'Uiteindelijk wil je de leiderstrui behouden', gaat McNulty verder. 'Ik miste gewoon een beetje energie toen ze aanvielen en ik hield het een tijdje vol, maar toen werd het gat alleen maar groter en groter en dat was het.'

Jorgenson en McNulty kennen elkaar al heel lang. Op sociale media circuleerde dan ook een foto vanuit 2014, waar de twee Amerikanen als 15-jarige knulletjes op de bus zitten richting een koers in Europa. Jorgenson grapt wat met zijn vriend, want die zit met open mond rustig een dutje te doen. 'Jorgenson is een goede vriend van me, dus als er iemand moest winnen van de andere favorieten, dan ben ik blij dat hij het was', sluit McNulty af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws