Evenepoel verwacht richting Le Lioran strijd op twee fronten en tipt makker die 'zeer gemotiveerd zal zijn' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel verwacht richting Le Lioran strijd op twee fronten en tipt makker die 'zeer gemotiveerd zal zijn'

Evenepoel verwacht richting Le Lioran strijd op twee fronten en tipt makker die 'zeer gemotiveerd zal zijn'

Witte trui Remco Evenepoel en zijn ploeggenoten van Soudal Quick-Step hebben zich niet bovenmatig in hoeven te spannen tijdens de door Jasper Philipsen gewonnen tiende etappe van de Tour de France. De leider van het jongerenklassement had dus nog genoeg energie over om na afloop van de rit zijn visie te geven over de komende etappe.

'Het was bijna een soort tweede rustdag', aldus een in het wit blinkende Evenepoel na afloop van de tiende etappe richting Saint-Amand-Montrond. 'Heel eventjes was het wel nerveus vanwege het risico op waaiers door de zijwind, maar mijn ploeg was eigenlijk de gehele dag op de afspraak', complimenteerde hij onder meer Yves Lampaert.

'Uiteindelijk was er helemaal geen sprake van enige schifting en werd er ook niet gevallen, dus we mogen spreken van een goede dag', stelde Evenepoel vast. In het klassement staat hij nog altijd 33 seconden achter geletruidrager Tadej Pogacar van UAE-Team Emirates, terwijl Visma | Lease a Bike-kopman Jonas Vingegaard op zijn beurt weer 42 seconden achter hem staat.

Evenepoel denkt dat etappe elf strijd op twee fronten gaat worden

Daarna richtte hij zich tot de elfde etappe van de Tour richting Le Lioran, die over een afstand van meer dan tweehonderd meer dan vierduizend hoogtemeters bevat. 'Ik denk dat we een zeer leuke strijd gaan krijgen voor de ontsnapping van de dag, want het gaat constant op en af. Onze verwachting is dat het een koers op twee fronten wordt: één voor de ontsnapping en een voor het klassement.'

Daarbij tipt Evenepoel ook iemand: local hero Romain Bardet van dsm-firmenich PostNL, tevens een goede vriend van de Belg. 'Ik denk dat Romain extreem gemotiveerd zal zijn om voor de zege te gaan, dus ik hoop voor hem dat hij tenminste een plekje in de ontsnapping kan bemachtigen. Dan kan hij zijn ding in ieder geval doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws