Groenewegen komt er niet aan te pas, Cavendish baalt van Jayco: 'Die Nederlander van Orica verloor het wiel' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen komt er niet aan te pas, Cavendish baalt van Jayco: 'Die Nederlander van Orica verloor het wiel'

Groenewegen komt er niet aan te pas, Cavendish baalt van Jayco: 'Die Nederlander van Orica verloor het wiel'

Dylan Groenewegen kon dinsdag in Saint-Amand-Montrond zijn ritzege van etappe zes geen vervolg geven en blijft zodoende steken op een totaal van zes overwinningen in de Tour. De Nederlands kampioen van Jayco-AlUla zat in de laatste rechte strook te ver gepositioneerd en werd roemloos negende. Ook Mark Cavendish kon zich niet mengen en eindigde nog net in de top tien.

'Mijn positie in de laatste bocht (negende, red.) was ook mijn positie aan de finish', baalt Groenewegen na afloop van de positionering. 'Dat is teleurstellend en niet het resultaat waar we voor gingen. Volgende keer beter', wil de sprinter liever vooruitkijken dan terublikken.

Alpecin-Deceuninck domineerde de sprintvoorbereiding en lijkt de smaak voor de komende ritten te pakken te hebben. Ritwinnaar Jasper Philipen zei na de finish al uit te kijken naar de volgende sprintkansen. Normaal gesproken volgen die donderdag en vrijdag. Al kent die laatste etappe, naar Pau, een heuvelachtige finale. Groenewegen is echter strijdbaar. 'We hebben ze al eerder verslagen.'

Groenewegen moet dagje overleven voor volgende sprintkans

'We kijken nu vooruit. Vandaag was teleurstellend, maar we hebben al een ritzege op zak. We moeten op het goede gevoel daarvan voortbouwen. Op naar de volgende', staat Groenewegen niet te lang stil bij de gemiste kans van dinsdag. Woensdag is alvast een dag van overleven voor de sprinters. Het peloton trekt dan naar het Centraal Massief voor een zware etappe. De dag daarna lijken de sprinters in Villeneuve -sur-lot weer uit hun hok te mogen komen. De etappe kent echter een heuvelachtige openings- en middenfase, waardoor de vluchters ook een goede kans maken.

Cavendish baalt van ploegmaat Groenewegen

Cavendish heeft net zoals Groenewegen al een ritzege, maar ook hij worstelt in de andere sprintritten. Dinsdag kwam hij slechts tot een tiende plek. 'Tot drie kilometer van de finish ging het zoals we wilden', analyseert de sprinter van Astana Qazaqstan de finale bij ITV Cycling. 'Ik weet niet hoe die heet, die Nederlander van Orica (sponsor voorganger Jayco-AlUla, red.)', lijkt Cavendish te doelen op Elmar Reinders van Jayco-AlUla. 'Hij verloor het wiel van een renner voor hem en reed het niet weer dicht. Hij zag namelijk dat ik naar hem keek. Toen moest ik het zelf doen.'

De ploegmaats van Cavendish wisten het daarna ook niet meer zo goed. 'Ik weet niet waarom de jongens daarna gingen. Het was namelijk de bedoeling dat we later zouden komen. We gaan er nog over praten, wat er precies gebeurde', aldus Cavendish. 'We hebben een plan, maar dat loopt nooit helemaal zoals je wil. Het is wat het is. Iemand moet winnen, en de meesten verliezen. Dat is wielrennen, we blijven het proberen', sluit de renner met de meeste zeges in de Tour relativerend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws