Visma | LaB kent finale rit 11 nog (deels) van Tour 2020: 'Het is niet makkelijk te controleren' Wielrennen
Wielrennen

Visma | LaB kent finale rit 11 nog (deels) van Tour 2020: 'Het is niet makkelijk te controleren'

Visma | LaB kent finale rit 11 nog (deels) van Tour 2020: 'Het is niet makkelijk te controleren'

Visma | Lease a Bike hoefde dinsdag niet vol aan de bak in de mogelijke waaierrit naar Saint-Amand-Montrond, maar woensdag krijgt men weer een heel ander soort etappe voor de kiezen. Richting Le Lioran doorkruist het peloton het Centraal Massief, waar het een en ander kan gebeuren. Ploegleider Grischa Niermann blikt vooruit namens de ploeg.

'Het wordt een gevecht tussen de kopgroep en de klassementsrenners. Het is een zeer zware rit, met meer dan 4000 hoogtemeters', stelt Niermann vast namens Visma | Lease a Bike. We moeten er dus vanuit een klassementsperspectief naar kijken, maar we verwachten dat de kopgroep op zo'n lange, zware dag wel naar de zege kan rijden. Het is dus niet makkelijk te controleren, waarschijnlijk.'

Kopman Jonas Vingegaard kijkt nog altijd tegen een achterstand van 1.15 minuut op gele trui Tadej Pogacar aan, maar Visma | Lease a Bike ziet woensdag niet als de grootste kans om tijd terug te pakken. 'Voor Jonas is het het beste als het zwaar gemaakt wordt, dat is waar hij goed in is.'

'Het is een prima rit voor hem, maar hij kijkt vooral naar de Pyreneëen en de Alpen. De beklimmingen van deze rit zijn niet al te lang. Het ligt hem wel, maar hij is meer van de hoge bergen', geeft Niermann alvast prijs dat de Nederlandse ploeg niet écht volle bak zal gaan op woensdag.

Niermann kent finale nog van Tour 2020

'De beklimmingen komen kort na elkaar en dat maakt het ook zwaar. We kennen een deel van de finale nog van 2020, toen het ook een heel zware rit was', doelt de Duitser op de dertiende rit van de Tour van dat jaar die gewonnen werd door Daniel Felipe Martinez op Puy Mary. Primoz Roglic (toen de kopman van Jumbo-Visma) en Tadej Pogacar reden destijds op de slotklim weg van de concurrentie. 'Nu komen er nog twee beklimmingen bij, dus het wordt heel zwaar in de laatste vijftig kilometer', besluit de ploegleider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws