Evenepoel volgde wiel Merlier, maar vond het 'toch wel wat hectisch worden' in slotfase van UAE Tour-sprint Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel volgde wiel Merlier, maar vond het 'toch wel wat hectisch worden' in slotfase van UAE Tour-sprint

Evenepoel volgde wiel Merlier, maar vond het 'toch wel wat hectisch worden' in slotfase van UAE Tour-sprint

Leider Remco Evenepoel kende geen al te spannende dag in de vierde rit van de UAE Tour. De Belg kwam in de buik van het peloton over de meet in de door Juan Sebastián Molano gewonnen etappe zonder al te veel risico's te nemen.

'We wilden winnen met Tim Merlier, maar het is duidelijk dat ik als wedstrijdleider geen al te grote risico's ga nemen in de spurtvoorbereiding', stelde Evenepoel na afloop. 'Ik heb het wiel van Tim gevolgd tot twee kilometer van de meet, maar toen werd het me toch wel wat te hectisch en heb ik besloten me wat terug te laten zakken.'

Evenepoel verwacht geen waaiers meer

'Ik wilde Tim en de andere lead-out-mannen volgen, omdat ik weet dat ze zichzelf erg goed door het peloton manoeuvreren', vatte Evenepoel zijn tactiek samen, om vervolgens aan te geven dat het voor een sprinter als Merlier moeilijk genoeg is om hier te winnen. 'Uiteindelijk was het op deze brede wegen een hectische sprint, waardoor het niet lukte. Maar goed, we hebben het geprobeerd.'

Waar Evenepoel op dag één nog een centrale rol speelde in het waaiergeweld, denkt hij dat het bij die ene keer blijft voor deze UAE Tour. 'De wind is niet sterk genoeg en naar verwachting is dat ook de komende dagen zo, dus ik verwacht geen waaiers meer. Ik hoop dat ik er gewoon goed door kan komen, zodat ik ook de nodige energie kan sparen voor zondag (dan koerst het peloton naar Jebel Hafeet, red.) . Tussendoor hopen we met Tim nog een etappezege mee te pakken', aldus Evenepoel.

De Belg verdedigt in het klassement een voorsprong van zeven seconden op de INEOS Grenadiers-Australiër Luke Plapp, terwijl Pello Bilbao op elf seconden de derde plek bezet. Vrijdag en zaterdag staan er twee etappes voor sprinters op het programma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws