Evenepoel wacht spannende dag, Roglic verwacht geen gevecht en Vingegaard gaat in op situatie Zeeman Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel wacht spannende dag, Roglic verwacht geen gevecht en Vingegaard gaat in op situatie Zeeman

Evenepoel wacht spannende dag, Roglic verwacht geen gevecht en Vingegaard gaat in op situatie Zeeman

Klimmen! Dat staat er vandaag op het menu in de Ronde van het Baskenland. Voorafgaand aan de derde etappe, die zes beklimmingen telt (waarvan de eerste direct na de start) was het daarom interessant om te peilen wat de topklimmers van plan waren. Remco Evenepoel toonde zich voorzichtig ambitieus tegenover de camera van Cyclingpro.net.

'Het is vandaag zeer belangrijk om attent te zijn, aangezien het vanaf het begin direct omhoog gaat. Het gaat een beetje afhangen van het koersverloop. Als we met een grote groep aan de finish komen, zal ik me opnieuw gedeisd houden', doelt de Belgisch kampioen op zijn afzijdige rol in de eindsprint van dinsdag. 'Maar als er een kleinere groep is en ik voel me goed, dan ga ik wat proberen.' Ook zijn val werd nog even besproken. 'Het is nu twee dagen na de crash, meestal is dat de slechtste dag in het herstel. Ik hoop dat ik me goed blijf voelen onderweg', sluit Evenepoel af.

Roglic verwacht geen gevecht en Vingegaard houdt zich afzijdig rondom Zeeman: 'Maar hij is heel belangrijk'

Primoz Roglic was immer relaxed in aanloop naar de klimdag. 'Gisteren was het tricky op het einde met het natte wegdek. We kwamen er doorheen. We gaan het vandaag wel zien. Ik verwacht eigenlijk niet dat we vol gas zullen gaan. De eerste kilometers zullen wel heel hectisch worden vanwege het gevecht voor de vlucht. Dat moeten we als ploeg goed oplossen en dan gaan we op naar de volgende kilometers.

Jonas Vingegaard kreeg voorafgaand aan de rit enkele vragen over het mogelijke vertrek van Merijn Zeeman. 'Ik ga daar niet zoveel over zeggen. Hij heeft dit team mede gevormd en het zou ontzettend jammer zijn als hij weggaat, hij is heel belangrijk. Als het zo is, kunnen we er niets aan doen. Ik hoop dat hij blijft.' Over de rit was hij duidelijk. 'Het wordt een zware dag, we gaan kijken hoe iedereen zich voelt. Ik weet niet of ik ga aanvallen. Ik ga in ieder geval niet zeggen van niet. Ik zal afwachten wat het plan wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws