Gaudu valt met tien hechtingen uit in het Baskenland, Geoghegan Hart na zelfde valpartij wel verder Wielrennen
Wielrennen

Gaudu valt met tien hechtingen uit in het Baskenland, Geoghegan Hart na zelfde valpartij wel verder

Gaudu valt met tien hechtingen uit in het Baskenland, Geoghegan Hart na zelfde valpartij wel verder

David Gaudu is niet meer gestart op dag drie van de Ronde van het Baskenland. De Fransman van Groupama-FDJ lag er op dag twee bij, bij een crash op vier kilometer van de streep. Daarbij liep hij flinke verwondingen op, die gehecht moesten worden.

De crash, net buiten de veilige drie kilometer, was niet alleen voor Gaudu. Ook Jay Vine van UAE-Team Emirates en Tao Geoghegan Hart van Lidl-Trek waren aansprekende namen die erbij lagen. 'Tao liep kneuzingen en schaafwonden op, maar is oké', stelde de ploeg meteen via de sociale kanalen. 'Ik zal Mattias (Skjelmose, red.) zo goed mogelijk proberen te helpen', zei Geoghegan Hart zelf.

Meer schade was er voor Gaudu, die vooral gehavend was aan de hand. 'Hij realiseerde zich niet hoe slecht het was toen hij viel', zegt ploegleider Benoît Vaugrenard in een persbericht. 'Hij had tien hechtingen nodig en kan niet remmen of schakelen. Het is pijnlijk, het geluk is even niet aan onze zijde.'

Video: Gaudu gehavend na crash in het Baskenland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws