Van den Berg drukt armpje met Cosnefroy, maar moet zege aan Costiou laten in Pays de la Loire Wielrennen
Wielrennen

Van den Berg drukt armpje met Cosnefroy, maar moet zege aan Costiou laten in Pays de la Loire

Van den Berg drukt armpje met Cosnefroy, maar moet zege aan Costiou laten in Pays de la Loire

Ewen Costiou heeft de tweede etappe van de Tour Région Pays de la Loire op zijn naam geschreven. In de sprint, die volgde na een verraderlijke finale, was de renner van Arkéa-B&B Hotels de snelste. De Fransman neemt de leiderstrui over van Marijn van den Berg, die de finale wel inleidde met enkele aanvallen.

De eerste rit op dinsdag was nog zo vlak als een pannenkoek, de tweede rit op woensdag kende nog steeds niet bijster veel hoogtemeters, maar wel al meer obstakels dan de openingsetappe. In de finale moest vier maal de Haut Rue Chèvre bedwongen worden, een muurtje van 400 meter lang aan 12% gemiddeld. Niet onoverkomelijk, wel verraderlijk. Het was de vraag of alle sprinters deze muur zouden overleven. De laatste passage hiervan lag op vijf kilometer van de finish.

Mini-heuvel zorgt voor spektakel met Cosnefroy, Coquard en Van den Berg

Het duurde heel erg lang voor serieuze renners het probeerden om weg te komen. Het lukte na 50 kilometer drie renners om weg te geraken: Kristian Sbaragli namens Corratec-Vini Fantini, Joes Oosterlinck was erbij voor Bingoal-WB en Matisse Julien was present namens het kleine Nantes-Atlantique. Hun voorsprong werd binnen de perken gehouden door de mannen van EF Education-EasyPost. Hierdoor werd duidelijk dat Van den Berg wel trek had in een tweede ritzege.

In de laatste dertig kilometer stond nog vier maal het geitenmuurtje op het programma. Ging dat klimmetje nog voor spektakel zorgen? Daar leek het eerst niet op, maar de voorlaatste passage bracht een versnelling van Benoit Cosnefroy! De kopman van Decathlon AG2R La Mondiale kreeg de alerte Van den Berg, Bryan Coquard en Lorenzo Manzin mee. Ze pakten met vier man een voorsprong van tien seconden. De vier aanstichters kregen nog vijf man mee, waaronder de Belg Loïc Vliegen.

Klassementsleider Van den Berg probeerde het op de laatste passage brutaal zelf en leek zo een sprint voor te willen zijn. Hij werd gecounterd door Cosnefroy. Ook Coquard kwam er weer bij. De rest kwam er ook weer bij en een achttal had twaalf seconden voor op het jagende peloton. Coquard en de Nederlander Van den Berg leken de snelste vooraan. Dat was echter buiten medevluchter Costiou gerekend. Hij sprong weg in de slotkilometer en er was geen tijd meer om een georganiseerde sprint op te zetten. Costiou kwam solo over de meet, Sam Bennett werd in extremis tweede vanuit het aanstormende peloton.

Uitslag etappe 2 Tour Région Pays de la Loire

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws