Evenepoel weet dat het vreemd klinkt, maar: '2022 was misschien al mijn beste jaar' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel weet dat het vreemd klinkt, maar: '2022 was misschien al mijn beste jaar'

Evenepoel weet dat het vreemd klinkt, maar: '2022 was misschien al mijn beste jaar'

Vanaf zaterdag 17 december is een door Het Laatste Nieuws en Remco Evenepoel samengesteld fotoboek te koop. In het fotoboek zijn een reeks onuitgegeven foto's geselecteerd en becommentarieerd door de 22-jarige wereldkampioen. Hij blikt in een interview met dezelfde Belgische dagkrant terug op het wonderseizoen dat hij kende in 2022. Ook zijn ambities in 2023 blijven niet onbesproken.

Zoals alombekend wist Evenepoel in 2022 niet enkel op fenomenale wijze wereldkampioen te worden. Hij voegde namelijk onder andere ook de Vuelta, het BK tijdrijden, Luik-Bastenaken-Luik, de Tour of Norway en de Clasica San Sebastian aan zijn palmares toe. Laatstgenoemde klassieker is Evenepoels favoriet, zo laat hij weten in het interview. 'Het is mijn lievelingskoers. Ondanks het in 2023 vlak voor het WK staat gepland, wil ik er per se starten. Als ik er nog één keer kan winnen, ben ik mederecordhouder. Dat is een doel geworden.'

'Ik wil de speciale momenten graag laten vereeuwigen in een boek', aldus Evenepoel

'Ik weet dat het vreemd klinkt uit de mond van een 22-jarige, maar misschien heb ik nu al het beste jaar uit mijn carrière beleefd. Zeker de laatste maanden volgden de mooie momenten en hoogtepunten elkaar in sneltempo op, maar ik vergeet niet dat ik ook een lange weg heb moeten afleggen om die successen te behalen. Ik wil die speciale momenten dan ook graag laten vereeuwigen in een boek', verduidelijkt hij de achterliggende gedachte omtrent het uitbrengen van een fotoboek.

Naar eigen zeggen ziet Evenepoel zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik als een kantelpunt in zijn carrière. 'De emoties liepen zo hoog op dat ik in de laatste vijfhonderd meter moeilijk kon ademhalen. Ik ben toen zelfs beginnen hyperventileren. Gelukkig waren er geen bochten meer, of ik had kunnen vallen. Ik droeg ook rugnummer dertien die dag, en dat heeft mij al veel geluk gebracht', vat hij het slot van zijn solo in Luik samen.

Evenepoel richt zich in 2023 naast de Giro en San Sebastian ook op Luik-Bastenaken-Luik en het WK in Glasgow

Evenepoel werd in 2022 voor de eerste keer Belgisch kampioen tijdrijden. De 'Kannibaal van Schepdaal' is blij deze titel eindelijk in zijn zak te hebben. 'Dat BK was een groot doel voor mij. Het jaar voordien was ik ook al favoriet, maar botste ik in Ingelmunster op een sterkere Yves Lampaert. Ik heb daar langer mee geworsteld dan ik zelf wou toegeven. Dat ik Lampi nu kon kloppen, is mooi.'

Ten slotte gaat de superster van Quick Step-Alpha Vinyl in op zijn prioriteiten in 2023. 'Ik ga er alles aandoen om in mei met de best mogelijke vorm aan de start van de Giro te staan, hopelijk met dezelfde benen als in de Vuelta of het WK. Ik ben nu al bezig met de opbouw richting dat doel, maar ook Luik-Bastenaken-Luik en het WK wil ik graag nog eens winnen. Maar een jaar waarin alles lukt, zoals 2022, is uniek', stelt hij daaromtrent.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news