Van der Poel moest 'volle bak gaan' om amateurs te verslaan: 'Mathieu rijdt zeventig kilometer per uur' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel moest 'volle bak gaan' om amateurs te verslaan: 'Mathieu rijdt zeventig kilometer per uur'

Van der Poel moest 'volle bak gaan' om amateurs te verslaan: 'Mathieu rijdt zeventig kilometer per uur'

Jay Vine is veruit het bekendste voorbeeld van een coureur die zich via Zwift heeft weten te ontpoppen tot een 'echte' profwielrenner. Honderdduizenden amateurs proberen in de voetsporen van de Australiër een soortgelijk carrièretraject af te leggen. De drie beste Zwift-renners van het moment mochten het onlangs opnemen tegen niemand minder dan Mathieu van der Poel.

De winnaar van de zogeheten Zwift Academy Finals krijgt, net zoals Vine, een contract bij Alpecin-Deceuninck aangeboden. Uit in totaal meer dan 160.000 inschrijvingen zijn er nog drie finalisten over, aan wie de eer toekwam om het in een real-life koersje van drie kilometer op te nemen tegen Van der Poel. De 'wedstrijd' vond plaats in Spanje, waar Alpecin-Deceuninck op trainingskamp was. In een YouTube-video van Global Cycling Network (GCN) is te zien hoe het drietal goed getrainde amateurs het Van der Poel lastig probeert te maken.

Het is uiteindelijk de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen die aan het langste eind trekt. Hoewel hij onder druk wordt gezet door zijn tegenstanders, staat er geen maat op de polyvalente Nederlander. Vanaf de kop legt Van der Poel een immens hoog tempo op, waarmee hij eigenlijk zijn eigen lead-out verzorgt. Het tempo ligt vrijwel continu ruim boven de zeventig kilometer per uur. In de sprint weten de Zwifters dan ook niet meer voorbij Van der Poel te geraken. De Belg Jasper Paridaens wordt tweede.

'Mathieu rijdt meer dan zeventig kilometer per uur. Ik heb geen idee wanneer of waar ze zouden moeten gaan', stelt ploegleider Christoph Roodhooft. Van der Poel zelf kijkt ook positief terug op zijn gereden koers. 'Ik moest wel echt volle bak gaan om te winnen. Maar ik ben blij dat het gelukt is. Van te voren wist ik dat ik het tempo enorm hoog moest leggen. Dan zou het moeilijk voor ze worden. En dat was uiteindelijk ook mijn geluk vandaag', sluit hij lachend af. Van der Poel geeft op zaterdag 17 december acte de présence in Val di Sole, waar een prachtige Wereldbekerwedstrijd in de sneeuw te wachten staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws