Ewan lijkt ploeg niet te verlaten ondanks degradatie: 'Zijn doelen zullen hetzelfde blijven' Wielrennen
Wielrennen

Ewan lijkt ploeg niet te verlaten ondanks degradatie: 'Zijn doelen zullen hetzelfde blijven'

Ewan lijkt ploeg niet te verlaten ondanks degradatie: 'Zijn doelen zullen hetzelfde blijven'

Lotto-Soudal, dat door het vertrekken van sponsors per ingang van 1 januari 2023 Lotto-Dstny zal gaan heten, is in 2022 uit de WorldTour gedegradeerd en terechtgekomen in de ProTour. Dat zorgt er echter niet voor dat een uithangbord van de ploeg, Caleb Ewan, zijn broodheer zal gaan verlaten.

Cycling Weekly stelt dat zij via een woordvoerder binnen Lotto-Soudal te horen hebben gekregen dat Ewan, één van de speerpunten binnen de Belgische formatie, ondanks degradatie uit de WorldTour trouw zal blijven. 'Caleb heeft intern medegedeeld dat hij bij de ploeg zal blijven. Op dit moment worden zijn plannen en doelen voor komend jaar besproken.' De 28-jarige pocketsprinter uit Australië kende in 2022 een seizoen vol pieken en dalen. In de grote rondes viel het ietwat tegen, maar in kleinere rondes als Tirreno-Adriatico en GP de Fourmies was hij op de afspraak.

Ewan kan namens Lotto-Dstny nog steeds aan Giro, Tour of Milaan-San Remo meedoen in 2023

Bovendien had Ewan niet lang geleden een contract tot en met 2024 getekend bij zijn Belgische werkgever. Daarin zou echter zijn opgenomen dat wanneer de formatie zou degraderen, Ewan de ploeg kon verlaten. Daarover meldt de woordvoerder tegenover Cycling Weekly dat 'renners altijd de optie hebben om de ploeg te verlaten, maar dat er geen signalen zijn opgepikt met betrekking tot renners die willen vertrekken.'

'We blijven nog steeds in staat om mee te doen aan de Giro, Tour of Milaan-San Remo. Dat waren afgelopen de grootste doelen van Caleb en die zullen grotendeels hetzelfde blijven', gooit de desbetreffende woordvoerder enkele rampscenario's overboord. 'Geen enkele renner heeft er baat bij opeens voor een andere aanpak qua racekalender-planning te kiezen. Ook is Caleb's sprinttrein qua namen niet echt gewijzigd. Caleb heeft zelf gezegd met veel hart voor de zaak bij ons te rijden. Caleb en Jasper De Buyst zullen in 2023 wederom een taai duo om te verslaan zijn,'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws