Ewan voor ritsucces in Giro en Tour, Gilbert gaat in laatste jaar voor Sanremo en de Ardennen Wielrennen
Wielrennen

Ewan voor ritsucces in Giro en Tour, Gilbert gaat in laatste jaar voor Sanremo en de Ardennen

Ewan voor ritsucces in Giro en Tour, Gilbert gaat in laatste jaar voor Sanremo en de Ardennen

Lotto Soudal heeft de programma's van z'n kopmannen voor 2022 bekendgemaakt. Grote man is natuurlijk sprinter Caleb Ewan, die dit seizoen voor de Giro d'Italia en de Tour de France gaat. Ook zal hij present zijn in onder meer de UAE Tour, Milaan-Sanremo en Tirreno-Adriatico. Ook de Belgen weten waar ze aan toe zijn.

Ewan probeerde vorig jaar nog om een rit te winnen in alle drie de grote rondes. Hij begon goed in de Giro, maar in de jacht op etappesucces in de Tour de France viel hij hard in de eerste week. Zijn plan kon de prullenbak in, al won hij nog wel ritten in de Baloise Belgium Tour en Benelux Tour. De Vuelta a España liet hij links liggen. Ewan rijdt ook in 2022 niet in Spanje, daar de focus natuurlijk gericht is op het WK wielrennen in 'zijn' Australië. Hij begint zijn seizoen in de Saudi Tour en trekt via de UAE Tour en de Tirreno naar Sanremo. In België rijdt hij alleen Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem, daarna gaat de focus op de Giro en de Tour.

In de voorjaarsklassiekers mikt Lotto Soudal op de teruggekeerde Victor Campenaerts, in combinatie met onder meer Florian Vermeersch en Brent Van Moer. De drie hardrijders moeten de eer hooghouden voor de Belgen in Vlaanderen, daar Philippe Gilbert, Tim Wellens en de Deen Andreas Kron vol gaan voor de klimklassiekers. De Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik worden allemaal aangedaan. Gilbert kiest er in zijn ogenschijnlijk laatste jaar als prof als enige van de klimmers voor om ook Milaan-Sanremo te doen, het Monument dat nog ontbreekt op zijn immense erelijst. Buiten Omloop Het Nieuwsblad slaat hij het Vlaamse voorjaar over.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws