Ex-prof Veelers volgt Helmantel op als beloftenbondscoach KNWU: 'Ik weet hoe het speelveld eruitziet' Wielrennen
Wielrennen

Ex-prof Veelers volgt Helmantel op als beloftenbondscoach KNWU: 'Ik weet hoe het speelveld eruitziet'

Ex-prof Veelers volgt Helmantel op als beloftenbondscoach KNWU: 'Ik weet hoe het speelveld eruitziet'

Ex-profwielrenner Tom Veelers is de nieuwe beloftenbondscoach van de KNWU. Dat heeft de wielerunie bekendgemaakt op de website. De 39-jarige Twent neemt de taken over van Adriaan Helmantel, voor wie hij al meermaals tijdelijk de honneurs waarnam.

Veelers, jarenlang het laatste wagonnetje in de sprinttrein van Marcel Kittel of John Degenkolb (bij Skil-Shimano en Team Sunweb), hing zijn fiets eind 2016 aan de wilgen. In totaal was hij bijna negen jaar beroepsrenner, nadat hij bij de junioren onder meer Olympia's Tour en Parijs-Roubaix wist te winnen. Na zijn carrière als profwielrenner fungeerde Veelers ook nog als ploegleider, zo ook bij VolkerWessels Cycling Team.

'Bij de beloften mag je nog wat meer onbevangen koersen', aldus Veelers

En nu komt daar de rol van beloftenbondscoach bij de KNWU bij voor Veelers. 'Voordeel voor mij is dat ik weet hoe het speelveld eruitziet omdat ik eerder voor de KNWU met jonge renners op pad ging, in onder meer de Tour de l’Avenir. Maar ik zal nu een grotere verantwoordelijkheid voor het programma dragen', zo stelt de man uit Ootmarsum bij zijn aankondiging. 'Het spreekt me aan om mijn ervaring te mogen delen, maar ook om iets voor de sport te blijven betekenen door renners wegwijs te maken richting het profpeloton.'

'Bij de beloften mag je nog wat meer onbevangen koersen en ik hoop ook over te brengen hoe bevoorrecht je bent als je in deze sport dit vak mag uitoefenen', vervolgt hij op enthousiaste toon zijn relaas. 'Zelf kijk ik met plezier terug op mijn tijd als belofte en ook op de wijze lessen die ik kreeg als renner in nationale selecties. Ik hoop nu mijn steentje te kunnen bijdragen om die passie voor het vak wielrenner over te brengen.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws