Golazo en ASO organiseren WK in Rwanda in 2025: 'Kigali zeer geschikt voor het WK, sprinters kunnen thuisblijven' Wielrennen
Wielrennen

Golazo en ASO organiseren WK in Rwanda in 2025: 'Kigali zeer geschikt voor het WK, sprinters kunnen thuisblijven'

Golazo en ASO organiseren WK in Rwanda in 2025: 'Kigali zeer geschikt voor het WK, sprinters kunnen thuisblijven'

In 2025 zal het WK wielrennen voor het eerst in de geschiedenis plaatsvinden in Afrika. Rwanda zal de eer krijgen om het mondiale kampioenschap te organiseren en krijgt daarbij de steun van Golazo en de ASO, het bedrijf dat onder andere ook de Tour de France organiseert. In en rondom hoofdstad Kigali zal er een moordende route worden uitgestippeld, met naar verluidt rond de 5000 hoogtemeters. Bob Verbeeck van Golazo ging in gesprek met Het Laatste Nieuws in op de mede-organisatie van het WK volgend jaar.

In 2021 organiseerde Golazo ook al het WK wielrennen, toen in eigen land, in en rondom Leuven. Toen deed het dat samen met Flanders Classics. 'We zijn vereerd dit historische moment voor Afrika mede in goede banen te mogen leiden', stelt een trotse Verbeeck. 'Het organiseren van het WK aldaar is een mooie stap voor ons bedrijf, en een extra stap voor onze aanwezigheid in Afrika.'

Afrikaans WK om van te watertanden: iets voor Van Aert en Van der Poel of eerder voor Evenepoel en Pogacar?

Het WK begint meer en meer vorm te krijgen en Christophe Impens van Golazo deed ook al wat details over de route uit de doeken. 'Het zal een prachtig parcours worden, zeer geschikt voor een WK', stelt de Belg. Onder andere de Muur van Kigali, bekend van de Ronde van Rwanda en de doldwaze beelden die er zijn van het kasseiklimmetje, zal erin zitten. Net als de lange klim naar Mount Kigali. In totaal moeten de renners ook maar liefst veertien keer een kasseihelling van 1,5 kilometer op. Straffe kost dus!

Kigali ligt vrij hoog en de wedstrijd zal zich afspelen op een hoogte van 1400 meter. In totaal zullen de renners zo'n 5000 hoogtemeters moeten verteren. 'De sprinters kunnen thuisblijven', zegt Impens met een lach. Nou, dan kan er alvast verlekkerd worden uitgekeken naar dit hoe dan ook bijzondere WK. Is de beproeving met de kortere hellinkjes iets voor Mathieu van der Poel of Wout van Aert, of maakt de aanwezigheid van Mount Kigali de koers meer geschikt voor Tadej Pogacar en Remco Evenepoel?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws