Fabio Jakobsen kan eindelijk weer juichen na sprintzege in Tour de Wallonie Wielrennen
Wielrennen

Fabio Jakobsen kan eindelijk weer juichen na sprintzege in Tour de Wallonie

Fabio Jakobsen kan eindelijk weer juichen na sprintzege in Tour de Wallonie

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Tour de Wallonie gewonnen. Na een dagje rondjes rijden op het circuit van Zolder kwam het zoals verwacht aan op een massasprint. Daarin legde Jakobsen zijn concurrenten er overtuigend op. Fernando Gaviria werd tweede.

Met Dylan Groenewegen glansrijk in de leiderstrui vertrok het peloton in Zolder voor de tweede rit van de Tour de Wallonie, die eigenlijk in Vervies zou starten. Die Waalse plaats is echter ernstig geteisterd door de stortregen van afgelopen week, waardoor de organisatie naar een noodoplossing moest zoeken: dat werd het racecircuit van Zolder. Er moesten dertig rondjes worden gereden, goed voor 120 kilometer.

Vroeg in de race voltrok zich een interessante situatie: een kopgroep met mooie namen en enkele favorieten sprong weg. Quinten Hermans (Intermarché) raapte bonifcatieseconden op, terwijl ook Toon Aerts (Baloise-Trek), Rasmus Tiller (Uno-X), Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), Juan Pedro López (Trek-Segafredo), Logan Owen (EF) en Gianni Marchand (Tartoretto-Isorex) present waren.

Jumbo-Visma aan de bak, kopgroep ingerekend

Jumbo-Visma moest in de achtergrond de handschoen opnemen, waarbij de supermarktformatie hulp kreeg van Israel Start-Up Nation. Het tempo lag hoog in Zolder, want Giacomo Nizzolo (sprinter Qhubeka) en Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) werden er op het vlakke gewoon uitgereden. Na het binnenhalen van zijn boni's liet Hermans zich op veertig kilometer van de meet terugzakken, samen met onder meer Tiller en De Bondt.

Aerts en Marchand hielden het het langst vol, maar werden op twintig kilometer van de streep dan toch ingerekend. Er moesten nog drie rondjes gereden worden over het circuit. Plots was het nu AG2R Citroën Team dat in het peloton het tempo bepaalde. Israel Start-Up Nation hield namelijk de benen stil, nadat sprinter Hugo Hofstetter tegen de grond ging en hij zodoende op achterstand kwam te liggen.

Sprinten op het circuit!

Met naast AG2R ook Jumbo-Visma, Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step op de voorposten werd de laatste ronde aangevangen. De verschillende treinen hadden op de brede wegen alle ruimte om hun leadout op te zetten, in wat een razendsnelle sprint ging worden. AG2R ging vol voor Marc Sarreau, Jumbo-Visma en Deceuninck hadden Groenewegen en Jakobsen aan boord. Lotto Soudal rekende op Stefano Oldani.

Het ging hard, heel hard, richting de laatste rechte lijn, waar de finishstraat in tegenstelling tot de rest van het circuit smaller was door de hekken langs de kant. Jakobsen, die op de eerste dag nog werd ingesloten in de sprint, kwam er nu overtuigend uit en drukte zijn wiel als eerste over de lijn. Zijn eerste overwinning sinds zijn dramatische crash in 2020!

Uitslag etappe 2 Tour de Wallonie 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws