Fabio Jakobsen kijkt vooruit naar EK wielrennen: 'De VAM-berg imponeert renners uit Spanje of Italië niet' Wielrennen
Wielrennen

Fabio Jakobsen kijkt vooruit naar EK wielrennen: 'De VAM-berg imponeert renners uit Spanje of Italië niet'

Fabio Jakobsen kijkt vooruit naar EK wielrennen: 'De VAM-berg imponeert renners uit Spanje of Italië niet'

Fabio Jakobsen werd vorig jaar nog Europees kampioen op de weg, maar dit jaar doet de sprinter uit Heukelum niet mee. Desalniettemin geeft de renner van Soudal Quick-Step aan dat hij nog gebrand is om een sterk najaar te draaien. 'Ik ben nog gretig, heb geen last van septemberitis’, verwijst hij naar het fenomeen dat bij sommige renners de motivatie verdwijnt met het einde van het seizoen in zicht.

De huidige Europees kampioen heeft extra lang van zijn trui mogen genieten doordat het wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap zijn omgedraaid op de kalender dit jaar.

Jakobsen wist dit jaar al ritten te winnen in onder andere Argentinië, België, Hongarije en Denemarken. ’Ik had daar graag een ritzege in de Tour de France bijgevoegd, maar dat zat er als gevolg van een val niet in.' De pijlsnelle sprinter is alsnog blij met de zeges die hij wel wist te behalen in de Europese trui. 'Natuurlijk is het mooi om daar op dat podium te staan met die blanco trui en de gouden medaille om je nek, maar ook speciaal is het om daarna te winnen in dat Europese kampioenstricot met de sponsornamen van je ploeg erop.’

Jakobsen verwacht slijtageslag op EK wielrennen

Jakobsen kijkt alvast vooruit naar het komende EK in Drenthe. ’De VAM-berg mag qua hoogtemeters renners uit Spanje of Italië niet imponeren, maar de steilte van de klimmen – die je een flink aantal keren op moet – kruipt toch in je benen.' De renner van Soudal Quick-step blikt ook alvast vooruit naar het mogelijke koersverloop van het kampioenschap. 'De mate waarin de landen met hun renners de koers hard maken, zal zeker ook meespelen. Alles kan uit elkaar geslagen worden, maar er is ook een scenario denkbaar dat je met een uitgedund peloton gaat sprinten. In dat geval verwacht ik dat pure sprinter ook kans heeft om te winnen.' Jakobsen durft het nog niet aan om een potentiële opvolger te noemen. 'Ik denk dat ik sowieso een sterke opvolger krijg op dit parcours.’

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news