Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024 | Visma | Lease a Bike moet list verzinnen tegen Nys Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024 | Visma | Lease a Bike moet list verzinnen tegen Nys

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024 | Visma | Lease a Bike moet list verzinnen tegen Nys

In een Giro d'Italia is het vijftien dagen wachten tot de koninginnenrit, maar zo'n vaart loopt het in de Ronde van Noorwegen niet. Daar krijgen we in de tweede rit al de zwaarste etappe voor de kiezen, waar In de Leiderstrui je natuurlijk het nodige over bijbrengt op voorhand!

Parcours etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024 | Visma | Lease a Bike moet list verzinnen tegen Nys

Na een toffe eerste rit in en rondom Voss start men op dag twee in Odda, vlak bij de welbekende Noorse Fjorden. Vanuit die plek is de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen uitgetekend, want meer dan 204 kilometer later ligt de finish op de zware Gullingen-klim.

Vanuit het vertrek is men vrij snel bij de eerste ongecategoriseerde helling van de dag, die 7,3 kilometer lang aan meer dan vier procent gemiddeld is. Vervolgens blijft het een beetje glooien door de prachtige Noorse landschappen, met de Hogganvikbakken-klim (3,5 km a 5,4%) na meer dan honderd kilometer als mooi tussendoortje.

Toch draait de koers vooral om de klim naar Gullingen, die de rit afsluit met zijn 5,8 kilometer aan 8,7 procent. Deze debutant in de Ronde van Noorwegen begint met enkele kilometers tussen de negen en tien procent, waarna het in de laatste twee kilometer wat afvlakt richting de zeven procent gemiddeld.

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024 | Visma | Lease a Bike moet list verzinnen tegen Nys

Beklimmingen
104,0: Hogganvikbakken (3,5 km a 5,4%)
203,0: Gullingen (5,8 km a 8,7%)

Tijden
Start: 12.35 uur
Finish: circa 18.00 uur

Weer etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024

In Noorwegen wil het nog wel een spoken, maar daar lijken de renners vrijdag van bespaard te blijven. Bij de start is er wat kans op neerslag, maar verder wordt er bij een temperatuur van circa 20 graden Celsius weinig neerslag of wind verwacht.

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024

Thibau Nys gaf na zijn knappe ritzege in de openingsrit aan dat de tweede rit er voor hem wel eens te veel aan zou kunnen zijn, maar voegde daar tevens aan toe dat dat in Hongarije ook het geval leek... daarmee verraadde de supersterke Belg van Lidl-Trek zichzelf wat, want met zijn huidige klimvermogen gaat hij gewoon als topfavoriet van start in deze etappe naar Gullingen. Ploegmaat Mathias Vacek is ook een man om in de gaten te houden.

Achter de winnaar van de ouverture kwamen de renners één voor één uitgepierd binnen, met Adne Holter (Uno-X) en Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike) voorop. Die twee ploegen beschikken over nog pionnen voor de tweede rit: Uno-X zag ook Idar Andersen en Magnus Cort top tien rijden, terwijl de Nederlandse ploeg met Koen Bouwman, Tijmen Graat en ook Wout van Aert - die rustig binnenbolde - meerdere ijzers in het vuur heeft.

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024 | Visma | Lease a Bike moet list verzinnen tegen Nys

Over naar de mannen die misschien meer van de vrijdagrit houden dan van het parcours op dag één. Wattagekoningen Jason Osborne en Luca Vergallito bijvoorbeeld: rechttoe rechtaan knallen is hun ding. Ook Oscar Rodriguez, Ethan Hayter (INEOS Grenadiers), Alexander Hajek en Ben Zwiehoff (BORA-hansgrohe) van de grote ploegen moeten zich tonen.

Bij Intermarché-Wanty zullen ze op Huub Artz en Lorenzo Rota letten, terwijl Adrien Maire met een achtste plek in Voss indruk maakte voor TDT-Unibet. Carl Fredrik Hagen (Q36.5) en Sebastien Reichenbach (Tudor) staan ook te boek als goede pure klimmers.

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Thibau Nys (Lidl-Trek) en Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike)
Outsiders: Luca Vergallito (Alpecin-Deceuninck), Adne Holter (Uno-X), Marco Brenner (Tudor) en Oscar Rodriguez (INEOS Grenadiers)
Long shots: Koen Bouwman, Tijmen Graat (Visma | Lease a Bike), Jason Osborne, Mathias Vacek (Lidl-Trek), Luca Vergallito (Alpecin-Deceuninck), Adrien Maire (TDT-Unibet), Huub Artz (Intermarché-Wanty), Carl Fredrik Hagen (Q36.5) en Alexander Hajek (BORA-hansgrohe)

Poll

Wie wint rit 2 van de Ronde van Noorwegen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws