Van Aert zag bij comeback af in het peloton, Lemmen kijkt ambitieus vooruit na knappe ereplaats in Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

Van Aert zag bij comeback af in het peloton, Lemmen kijkt ambitieus vooruit na knappe ereplaats in Noorwegen

Van Aert zag bij comeback af in het peloton, Lemmen kijkt ambitieus vooruit na knappe ereplaats in Noorwegen

Donderdag 23 mei was een prachtige dag voor het Belgische wielrennen. In de Ronde van Noorwegen maakte namelijk Wout van Aert na maandenlang blessureleed en bijbehorend hersteltraject zijn comeback, terwijl in diezelfde koers de ouverture spek naar de bek van Thibau Nys was. Van Aert kwam dan weer als zestigste over de meet, al liet hij na afloop weten dat hij prima kon leven met dat resultaat.

'Het ging best goed', concludeerde Van Aert na afloop tegen over onder meer Het Laatste Nieuws. 'Het was een gecontroleerde wedstrijd, dus dat was voor mij welgekomen.' Op de tv-beelden was duidelijk te zien dat Van Aert zich aan het begin van de slotklim naar Voss Resort (circa 4 kilometer aan gemiddeld 4,5 procent) voorin het peloton had gepositioneerd, om dan op anderhalve kilometer van de aankomst te laten lopen.

'De finale was nogal hectisch', vertelde de Kempenaar vervolgens over die slotfase. 'Ik wilde mijn ploegmaats bijstaan, maar ik denk niet dat we echt goed bij elkaar zaten. Maar ik wilde ze op z’n minst tot in die laatste steile anderhalve kilometer brengen. Op twee kilometer reed ik echter tegen de renner voor mij. Toen was ik mijn momentum wat kwijt. Vanaf het begin van de slotklim was het zeker tegen koersen tegen de limiet.'

Van Aert voelde het aan zijn longen en hoopte misschien op ietsjes meer, maar is en blijft optimistisch gestemd

'Ik voelde aan mijn longen wel dat het lang geleden was dat ik zo diep ben moeten gaan', concludeerde de sterkhouder uit Herentals. 'Het lijkt dat ik niet blij ben, omdat ik niet verwacht had om al zo hard af te zien. Dat is nu even iets waar ik door moet. Ik ben sowieso blij hoe het gegaan is. Het is vaak ook achteraf dat ik voel hoe het gaat, dus daarom dat ik wat terughoudend klink. Het is ook niet mijn normaal gevoel, om er zomaar bij te rijden en af te zien in het peloton. Ik weet dat dit er nu bij hoort, maar daarvoor ga je niet op de tafel springen. Van mijn blessures heb ik op de fiets geen last gehad. Dat was gelukkig een meevaller.'

Bij Visma | Lease a Bike zullen ze uiteindelijk tevreden terugkijken op de eerste dag in Noorwegen. Bart Lemmen eindigde immers knap als vierde. 'Ik hoop dat ik de komende dagen beter word', vertelt Van Aert dan in het kader van hetgeen er komen gaat, te beginnen met een listige bergetappe op vrijdag. Dan wordt er gefinisht op een klim in Gullingen, waar de weg zo'n zes kilometer lang aan gemiddeld 8,5 procent omhoogloopt. 'Een finish bergop is natuurlijk erg lastig, maar voor mij zal het zeker zijn werk doen', sloot hij af met hoopgevende woorden.

Lemmen liet alvast een bemoedigend resultaat noteren. 'Ik ben hier heel tevreden mee. Van tevoren wist ik wel: als ik m’n niveau haal, zou ik mee moeten doen om de podiumplekken. Na mijn sleutelbeenbreuk wist ik alleen niet of ik dezelfde topvorm zou hebben als in de Tour Down Under en de UAE Tour. Het was afwachten, maar ik voelde me de hele dag goed. Ik kijk ambitieus naar de dag van morgen', liet de Nederlander weten via de kanalen van zijn ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws