Favorieten etappe 2 Tour of the Alps 2022 | Klimmen vanaf kilometerpaal 0 Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Tour of the Alps 2022 | Klimmen vanaf kilometerpaal 0

Favorieten etappe 2 Tour of the Alps 2022 | Klimmen vanaf kilometerpaal 0

Na de glorieuze ritzege voor Geoffrey Bouchard op dag één is het in de tweede etappe opnieuw veel klimmen en dalen geblazen. In de Leiderstrui nam de tweede etappe van de Tour of the Alps onder de loep.

Parcours etappe 2 Tour of the Alps 2022

Favorieten etappe 2 Tour of the Alps 2022 | Klimmen vanaf kilometerpaal 0

Op, af, op, af. Zo kun je de tweede rit van de Tour of the Alps wel samenvatten. Vanaf de start loopt het meteen bergop naar de top van de Passo Rolle, een beklimming van maar liefst 21 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8 procent. Arme Giacomo Nizzolo; de enige sprinter die het aandurfde om af te reizen naar de Alpen.

Vervolgens gaat het in een lange glooiende, voornamelijk dalende fase, naar de tweede beklimming van de dag. De Passo de Mendola is 16,5 kilometer lang en zes procent gemiddeld, maar na een klein dalend stuk moeten we ook nog verder klimmen naar de Gampenpass. Vanaf de top van deze beklimming is het nog dertig kilometer tot de finish in Lana. Grotendeels in dalende lijn, over mooie brede wegen.

De afdaling tot de finish.

Start: 11.25 uur
Finish: 15.15 uur

Weer etappe 2 Tour of the Alps 2022

De renners hebben niets te klagen dinsdag. Het zal tegen de twintig graden Celsius zijn, met een licht briesje en zeer weinig kans op neerslag.

Favorieten etappe 2 Tour of the Alps 2022

Het lijkt ons sterk dat de favorieten voor het algemeen klassement zich nog eens gaan laten verrassen, dus we mikken op dezelfde topfavoriet als dat we maandag deden: Pello Bilbao van Bahrain Victorious kan goed klimmen, uitstekend dalen en rap aankomen. Drie facetten die je kan gebruiken in deze rit, zo op het eerste oog.

Bilbao heeft ook nog Mikel Landa aan zijn zijde, eenzelfde situatie als waar ze bij Team DSM verkeren: Romain Bardet werd namens die ploeg derde maandag, terwijl ook Thymen Arensman in de eerste groep zat. Mocht er dinsdag nog wat meer schifting doorgevoerd kunnen worden, dan kan Team DSM dat overal mogelijk proberen uit te spelen.

Favorieten etappe 2 Tour of the Alps 2022 | Klimmen vanaf kilometerpaal 0
Romain Bardet

Leider Geoffrey Bouchard zal vooral aan verdedigen denken, zijn teammaten Felix Gall en Clément Champoussin kunnen mogelijk voor de dagzege gaan. Zowel de Oostenrijker als Fransman is rap aan de finish, een kwaliteit die je hier kunt gebruiken.

Pavel Sivakov en Eddie Dunbar zijn de mannen die namens INEOS Grenadiers voor het mooie weer moet zorgen, terwijl Miguel Ángel López voor Astana de uitgespeelde kopman is. Mogelijk kan een Attila Valter of Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nog voor een etappe-overwinning zorgen, alhoewel er met zo'n vlak slot natuurlijk nog meer verrassingen mogelijk zijn...

Favorieten lezers etappe 2 Tour of the Alps 2022

Poll

Wie wint etappe 2 in de Tour of the Alps?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws