Favorieten etappe 3 Ronde van de Algarve 2023 | Revanche voor Jakobsen in laatste sprintkans? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Ronde van de Algarve 2023 | Revanche voor Jakobsen in laatste sprintkans?

Favorieten etappe 3 Ronde van de Algarve 2023 | Revanche voor Jakobsen in laatste sprintkans?

Na een zware klimtest is het weer aan de sprinters! De derde etappe van de Ronde van Algarve is namelijk niet al te lastig en heeft daardoor alle ingrediënten in huis om op een tweede massasprint uit te draaien. In de Leiderstrui blikt vooruit op het parcours, het weer en de favorieten.

Parcours etappe 3 Ronde van Algarve 2023

Favorieten etappe 3 Ronde van de Algarve 2023 | Revanche voor Jakobsen in laatste sprintkans?

De derde etappe is de langste uit de editie van 2023. Met 203,1 kilometer zullen de renners onderweg heel wat mooie landschappen tegenkomen. De start loopt bergop en is daardoor een ideale mogelijkheid voor avonturiers om hun aanval te plaatsen. Na ongeveer zestig kilometer doemt de eerste beklimming van de dag op: de Portela da Corcha (7,4 kilometer aan 3,2 procent). Al snel volgt de Cachopo (4 kilometer aan 5,7 procent), waarna er een tussenstuk plaatsvindt op hoogte.

De renners dalen langzaam maar zeker af en komen verder weinig obstakels tegen. Pakweg dertig kilometer voor de meet wacht nog een tussensprint. De sprintersploegen van dienst zullen daarna het tempo opvoeren en proberen een massasprint plaats te laten vinden in de straten van finishplaats Tavira. De finish loopt heel licht omhoog. De sprinters in vorm kunnen hier de benen laten spreken.

Tijden

Start: 10:55 uur (11:55 uur Nederlandse tijd)
Finish: 16:00 uur (17:00 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 3 Ronde van Algarve 2023

Het blijft heerlijk koersweer in Portugal. Met twintig graden en een stralende zon is het, net als een dag eerder, prima vertoeven onderweg. Wie baadt zich in het zweet om de derde etappe te winnen? De douche voelt na afloop wel lekkerder met een overwinning op zak.

Favorieten etappe 3 Ronde van Algarve 2023

In de eerste rit liet Uno-X Pro Cycling Team zien over een sterke sprinterslinie te beschikken. Alexander Kristoff was de sterkste spurter en schreef de etappe op zijn naam. Credits moeten er ook zeker naar ploeggenoot Søren Wærenskjold. De Noor deed een uitstekende lead-out. Wie weet of de rollen dit keer worden omgedraaid?

Favorieten etappe 3 Ronde van de Algarve 2023 | Revanche voor Jakobsen in laatste sprintkans?

Iemand die zint op revanche is Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step). De Nederlander baalde zo van zijn verloren sprint dat hij de pers even oversloeg. Hij zal gebrand zijn om iets te laten zien. Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) liet daarentegen een hele sterke indruk achter in de eerste etappe. De Belg kwam net te laat om Kristoff te kloppen, maar liet zeker zien over veel snelheid te beschikken.

Outsider voor de zege is de verrassend snelle jongeling Pavel Bittner (Team DSM). De Tsjech eindigde in de eerste rit knap als vijfde. Verdere namen om altijd in de gaten te houden zijn Edward Theuns, Natnael Tesfatsion (beide Trek-Segafredo), Matteo Trentin (UAE-Team Emirates) en Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic).

We sluiten af met een aantal sterke jonkies. Paul Penhoët (Groupama-FDJ), Madis Mikhels (Intermarché Circus-Wanty), Casper van Uden (Team DSM) en Tim van Dijke (Jumbo-Visma) lieten eerder al een mooie indruk achter voor de toekomst. Kunnen deze mannen het opnieuw?

Favorieten etappe 3 Ronde van Algarve, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Alexander Kristoff (Uno-X Pro Cycling Team)

Schaduwfavorieten: Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) en Søren Wærenskjold (Uno-X Pro Cycling Team)
Longshots: Pavel Bittner (Team DSM), Edward Theuns, Natnael Tesfatsion (beide Trek-Segafredo), Matteo Trentin (UAE-Team Emirates) en Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws