Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië | Nieuwe tijdrit-test, maar dit keer tussen de echte kleppers Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië | Nieuwe tijdrit-test, maar dit keer tussen de echte kleppers

Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië | Nieuwe tijdrit-test, maar dit keer tussen de echte kleppers

Een tweede tijdrit in vier dagen tijd, maar nu iets meer dan een sprintje naar de streep. Na de proloog op dag één, trekken de renners in de Ronde van Romandië het tijdritpak weer aan voor een nieuwe race tegen de klok op dag vier. In de derde etappe (de proloog was zo kort dat 'ie niet meetilde als rit) verwachten we de specialisten en klassementsrenners, klaar om nog eens verschillen te maken. In de Leiderstrui beschouwt voor.

Etappe 3, vrijdag 26 april: Oron - Oron (15,5 km, individuele tijdrit)

Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië | Nieuwe tijdrit-test, maar dit keer tussen de echte kleppers

Heel lang is het nog steeds niet, maar 15,5 kilometer en van start tot finish op en af... Hier mag men de borst voor natmaken hoor! Met start en finish in Oron gaat het vanuit de start omhoog, met 1,8 kilometer aan 6,5 procent om mee te beginnen. Daarna vlakt het af richting de tijdsmeting, alvorens het glooiend doorloopt, terug naar Oron.

Een interessante tijdrit, helemaal als we kijken naar het technische karakter. De renners beginnen met flink wat geslinger bergop, wat eindigt in een U-bocht. Daarna kan de grote plaat er voor langere tijd op, eigenlijk tot aan Saint-Martin. Richting de eerste tijdsmeting is het nog even sturen, maar in deel twee kan de pure kracht boven worden gehaald.

Tijden
Start eerste renner: 14.10 uur
Finish laatste renner: rond 17.34 uur

Weer etappe 3 Ronde van Romandië 2024

Geen keuze voor starttijden, iedereen zal na de bergetappe op dag drie op basis van het algemeen klassement vertrekken. Dat kan nog weleens z'n invloed gaan hebben op de daguitslag, want bij de start om 14.10 uur is het droog en waait de wind uit het zuidwesten misschien nog niet zo hard als in de uren erna. De favorieten van het klassement treffen elkaar normaliter in dezelfde omstandigheden, met kans op regen en zuidwesten wind 3.

Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië

Veel knap volk aan de start van de tijdrit, een race tegen de klok van hoog niveau dus! UAE-Team Emirates heeft met Juan Ayuso en Brandon McNulty al twee serieuze kandidaten voor dagwinst aan boord. Alle renners van de ploeg uit de Emiraten vliegen dit jaar op de tijdritfiets, met Ayuso die er al eentje won in de Tirreno-Adriatico dit jaar.

Bij INEOS Grenadiers is eigenlijk hetzelfde aan de hand. Magnus Sheffield en Ethan Hayter zijn serieuze namen voor een tijdrit, en we zijn ook heel benieuwd naar Thymen Arensman richting de Giro d'Italia. Jayco-AlUla heeft met Luke Plapp een tijdritspecialist in de ploeg, bij Movistar is dat het geval met Rémi Cavagna.

Outsiders? Ilan Van Wilder van Soudal-Quick Step rijdt altijd goede tijdritten, maar kwam zelden in de buurt van winst. Dat geldt ook voor Rune Herregodts (Intermarché-Wanty). En dan noemen we tot slot nog Simon Yates, ook al van Jayco-AlUla. De Brit kan op een goede dag een winnende tijdrit rijden, maar heeft hij die benen nu al?

Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië | Nieuwe tijdrit-test, maar dit keer tussen de echte kleppers
Juan Ayuso

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor de tweede etappe van de Ronde van Romandië?

Topfavorieten: Juan Ayuso (UAE Team Emirates) en Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers)
Outsiders: Brandon McNulty (UAE-Team Emirates), Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) en Luke Plapp (Jayco-AlUla)
Long shots: Thymen Arensman (INEOS Grenadiers), Simon Yates (Jayco-AlUla), Rémi Cavagna (Movistar), Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) en Rune Herregodts (Intermarché-Wanty)

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws