Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023 | Voorlopig laatste sprintkans voor Jakobsen en co Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023 | Voorlopig laatste sprintkans voor Jakobsen en co

Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023 | Voorlopig laatste sprintkans voor Jakobsen en co

De sprinters zullen het vast naar hun zin hebben in de Tirreno-Adriatico, want ook etappe drie is vrijwel vlak! Wie is in staat om de overwinnaar van rit twee, Fabio Jakobsen, te verslaan en met een goed gevoel het Italiaanse heuvellandschap in te gaan? In de Leiderstrui blikt vooruit!

Parcours etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023

Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023 | Voorlopig laatste sprintkans voor Jakobsen en co

Ritten van meer dan tweehonderd kilometer zijn geen taboe in de Tirreno-Adriatico. Ook op dag drie moet er weer 216 kilometer worden afgelegd tussen Follonica en Foligno. Onderweg wachten twee noemenswaardige beklimmingen, al moet wel worden gezegd dat ze in de eerste helft van de rit worden betwist.

Met een kilometer of zestig in de wielen doemt de Passo del Lume Spento op, een lange klim van 12,5 kilometer aan 4,2 procent. Na een glooiend tussenstuk wacht daarna La Force. Die is met 5,3 kilometer al een stuk korter. De kopgroep mag normaal gesproken gaan uitmaken wie de bergpuntjes pakt. In de overige honderd kilometer daalt het peloton héél geleidelijk af naar Foligno. Het moet gek lopen wil daar geen massasprint plaatsvinden.

De finale is een stuk onoverzichtelijker dan in de tweede etappe. Op iets meer dan drie kilometer van de meet wacht namelijk een rotonde, waarna de renners een versmalling en scherpe linkerbocht voor de kiezen krijgen. De laatste bocht wacht op 600 meter van de streep, alvorens de sprinters hun vermogens de vrije loop kunnen laten.

Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023 | Voorlopig laatste sprintkans voor Jakobsen en co

Beklimmingen

75,9 km: Passo del Lume Spento (12,5 km a 4,2%)
112,9 km: La Force (5,3 km a 4,5%)

Tijden

Start: 10.40 uur
Finish: Rond 16.00 uur

Weer etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023

Het wisselvallige voorjaarsweer houdt aan in Italië! De renners beginnen onder een stralende zon en vijftien graden Celsius aan de marathonetappe. Onderweg doemen langzaamaan in de verte wolken op en verdwijnt het lekkere weer. Wanneer de renners aankomen in Foligno is het een graadje kouder en kan er zomaar een buitje vallen. Er zullen heel wat mensen hopen dat het droog blijft!

Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023

Klimmetjes in het middenstuk, maar een biljartlaken als aankomst. Dan komen we toch weer bij de bekende namen uit. Topfavorieten? Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step). De twee kemphanen zijn op basis van pure snelheid de te kloppen mannen en Jakobsen won de tweede rit. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) hoort daar normaal gesproken ook bij, maar de Belg lijkt wat toe te moeten geven op de Nederlanders.

Verder is het iedere dag de vraag of Wout van Aert (Jumbo-Visma) gaat wedijveren om de zege. Indien Van Aert er zin in heeft, is hij altijd kanshebber. Die status geldt ook voor Biniam Girmay (Intermarché Circus-Wanty) en de opgeleefde Fernando Gaviria (Movistar). Bij Girmay is eveneens de vraag of hij mee gaat doen, daar er donderdag een rit te wachten staat die op zijn lijf geschreven is.

Wout van Aert
Wout van Aert

Iets verder in het rijtje staan mannen als Giacomo Nizzolo (Israel Premier Tech), Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Alberto Dainese (Team DSM), Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), Juan Sebastián Molano (UAE-Team Emirates) en Peter Sagan (TotalEnergies). Deze hoge heren horen niet (meer) bij de absolute toppers, maar zijn sluw genoeg om voor een verrassing te zorgen. Ook Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) is niet de man voor dit type ritten, al mag een aanval nooit worden uitgesloten.

We sluiten af met een ietwat onbekendere outsider: Jake Stewart (Groupama-FDJ). Deze 23-jarige Engelsman heeft in principe een vrije rol bij zijn Franse ploeg en beschikt over een explosieve motor. Wees niet verbaasd als Stewart ineens een ereplaats behaald.

Favorieten etappe 3 Tirreno-Adriatico 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step)

Schaduwfavorieten: Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Biniam Girmay (Intermarché Circus-Wanty) en Fernando Gaviria (Movistar)
Longshots: Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), Giacomo Nizzolo (Israel Premier Tech), Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Alberto Dainese (Team DSM), Peter Sagan (TotalEnergies), Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), Juan Sebastián Molano (UAE-Team Emirates) en Jake Stewart (Groupama-FDJ)

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws